IZBORNI PLAKAT IZAZVAO POLEMIKE: / 'Naša plavuša nije s Pantovčaka.' Nama je zabavan, ali nemojte poslije kukati zbog seksizma

Image

'I bolja je', poruka je HSLS-ovog izbornog plakata

15.5.2019.
10:33
VOYO logo

Jedan od inovativnijih plakata za europarlamentarne izbore svakako je onaj HSLS-a na kojem uz nositeljicu liste Sašu Poljanec Borić stoji poruka: "Naša plavuša nije s Pantovčaka. I bolja je". Jasna je to aluzija na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je, baš kao i Poljanec Borić - plavuša.

Nama se ovaj plakat čini sasvim OK, ali se nadamo da se s Poljanec Borić neće dogoditi nešto slično što i s predsjednicom koja često ističe svoj izgled i o njemu govori, ali isto tako protestira protiv "gotovo nepodnošljivog seksizma" koji joj se, eto, događa sam od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da dio medija prestane trivijalizirati konkretan državnički rad kroz prizmu odijevanja, frizure, dijeta i sličnih nevažnih tema koje ne namećem ja", kazala je predsjednica u ožujku kada je upozorila na seksizam koji joj se događa. Kaže kako se u potpunosti minorizira i ignorira sadržaj te rezultati onoga što je odradila."

Image
KOLINDA OGORČENA ZBOG TRETMANA U MEDIJIMA: /

'Događa mi se gotovo nepodnošljiv seksizam'

Image
KOLINDA OGORČENA ZBOG TRETMANA U MEDIJIMA: /

'Događa mi se gotovo nepodnošljiv seksizam'

'S 50 izgledam bolje nego s 21'

No, već u svibnju predsjednica je javno razglabala o svom izgledu, kazavši kako bolje izgleda sada sa 50 nego sa 21. "Kombinacija svega, zdrava prehrana, uglavnom mediteranska, najbolje je ono kretanje koje je raspoređeno tijekom cijeloga dana. Pokušajte parkirati automobil malo dalje od posla, dići se od stola, ne potrošiti cijelu pauzu za ručak već malo i prošetati i tako tijekom cijelog dana. Ne biste vjerovali koliko to znači za cijeli organizam i metabolizam", objasnila je predsjednica tajnu svog izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje vidjeti hoće li i Poljanec Borić upasti u sličnu logičku zamku, ako se zadrži u politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo