PUNO ČUDNIH INFORMACIJA / Izborna skupština Tomaševićeve stranke održana u tajnosti, on nije izabran: 'Odustao je nakon šestog kruga, da bi se posvetio vođenju grada'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Navodno se na izbornoj skupštini stranke Zagreb je naš! događala prava drama i izljev nezadovoljstva dijela članova, ali iz stranke to opovrgavaju

24.12.2022.
14:51
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Deset dana je trebalo stranci Zagreb je naš!, inače stranci zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, da javnosti priopći o održanoj izbornoj skupštini. Učinili su to tek nakon upita novinara, a onda se doznalo da Tomašević nije izabran niti na jednu vodeću dužnost u stranci, pišu 24 sata.

Štoviše, Tomašević se nije ni kandidirao, a u šturoj objavi samo je navedeno da stranku sada koordiniraju Iva Ivšić i Marina Ivandić. Tomašević se navodno kandidirao za Upravni odbor, ali tamo nije prošao u prvih neoliko krugova pa je na koncu navodno odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odustao je jer ima povjerenja u one koji su se kandidirali'

24 sata pišu da su doznali kako se na izbornoj skupštini događala prava drama i izljev nezadovoljstva dijela članova, ali iz stranke to opovrgavaju.

"Nije bilo nikakve drame i lomova jer su u upravni odbor izabrani najbliži Tomaševićevi suradnici. Kada je vidio koji su se ljudi kandidirali, sam je odustao jer u sve njih ima povjerenja. Oni trebaju odraditi spajanje s Možemo!, a Tomašević će se posvetiti vođenju grada. To je od početka bio plan", kazao je za 24 sata sugovornik blizak Tomaševiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević navodno nije odmah odustao. Sustav glasovanja je takav da za ulazak u upravni odbor treba natpolovična većina, a nakon prvog kruga je među 14 kandidata izabran tek jedan od sedam potrebnih.

"Tomašević je odustao tek nakon petog ili šestog kruga glasovanja jer prethodno nije skupio dovoljno glasova podrške članova za upravni odbor", kazao je isti neimenovani sugovornik 24 sata iz stranke Zagreb je naš!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaju predsjednika nego dvoje koordinatora

I mimo ovih zbunjujućih infromacija, javnost je zbunjena time u kojoj je Tomašević stranci Zeleno-lijeve koalicije (s uskličnicima u nazivu) - Možemo! ili Zagreb je naš!
Tomašević je donedavno s Uršom Raukar Gamulin bio koordinator stranke Zagreb je naš!, dok stranku Možemo! vode Teodor Celakoski i Sandra Benčić. No, Zagreb je naš! dio je platforme koja se također zove Možemo! pa otuda nemala zbunjenost. Niti jedna od te dvije stranke nema predsjednika, nego po dvoje koordinatora koji ih vode.

Zagreb je naš! registrirana je na adresi Tomaševićevog prebivališta, a svih 19 zastupnika i zastupnica u zagrebačkoj skupštini pripadaju upravo toj stranci, dok Možemo! kao stranka nema niti jednog zastupnika u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPORBA OŠTRO KRITIZIRALA /

Prihvaćen proračun Grada Zagreba za 2023. 'težak' 2 milijarde eura, Tomašević poručio: 'Olakšavamo teret krize'

Image
OPORBA OŠTRO KRITIZIRALA /

Prihvaćen proračun Grada Zagreba za 2023. 'težak' 2 milijarde eura, Tomašević poručio: 'Olakšavamo teret krize'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo