misa kao politički alat / Izborna prepiranja na crkvenom oltaru

Predizborno vrijeme osjeća se i na crkvenim oltarima. Na misi u Trogiru za Dan grada zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić napao je svećenike koji se bave politikom jer, kako je rekao, tako ranjavaju Crkvu. Strelica je očito bila usmjerena prema Ivanu Grubišiću, umirovljenom svećeniku koji je često kritički istupao o stanju u društvu i crkvi.

14.11.2011.
19:45
VOYO logo

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na misnom slavlju u povodu proslave 900. obljetnice smrti sv. Ivana Trogirskog u Trogiru poslao je otrovne strelice prema don Ivanu Grubišiću i njegovom političkom angažmanu.

"Kad god su crkveni ljudi posegnuli za primamljivim ponudama političke moći i medijske popularnosti, pretvorili su mirisne i rodne voćnjake u pustinju", obrazložio je to slikovito Bozanić.

No, umirovljenog svećenika don Grubišića, koji je percipiran u javnosti kao ljevičar, nije se previše uzrujavao oko nadbiskupovih propovijedi.

On je predao svoju nezavisnu DIP-u, koja će se 'borit za korjenite promjene i demokratske smjene'.

"Poštujem sve državne zakone i crkvene kanone, a od svog nadređenog nadbiskupa Marina Barišića nisam dobio nikakvu pismenu zabranu", rekao je nositelj svih lista Saveza za građansku Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo