Izborili finale, a nemaju novac za avionske karte

Deset talentiranih učenika V. gimnazije iz Zagreba uspjeli su se plasirati na Međunarodno informatičko natjecanje koje će se održati u SAD-u. Nažalost, imaju jedan veliki problem.

12.5.2011.
11:00
VOYO logo

Mladi informatičari početkom godine prijavili su se na prestižno Međunarodno informatičko natjecanje "American Computer Science League" na kojem je ove godine sudjelovalo više od 50 škola iz cijeloga svijeta. Uspješno su prošli četiri kvalifikacijska kola putem interneta te izborili završnicu u New Havenu.

No umjesto zadovoljstva zbog velikog uspjeha, marljivi i talentirani gimnazijalci koji su se više od šest mjeseci trudili, učili i odricali kako bi postigli dobar rezultat, naprasno su upoznali surovu hrvatsku stvarnost. Pred njima se našla nepremostiva prepreka u visini od 50 tisuća kuna koliko im je potrebno za put, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardo Demović, Mislav Bradač, Fran Ante Lončar, Erik Balek i još šest njihovih školskih kolega pokušat će je preskočiti uz pomoć dobrih ljudi.

Akciju prikupljanja novca pokrenuo je Viktor Vancaš, učenik 1. razreda ove zagrebačke gimnazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladim informatičarima pokušava pomoći i škola.

"Na tom natjecanju mlade talente prepoznaju ‘skauti’ američkih sveučilišta i prate njihov rad na svakom sljedećem natjecanju. Tamo im se otvaraju vrata za stipendije. Prosimo na sve strane kako bismo im omogućili da im se ta vrata barem malo odškrinu", kaže Petar Mladinić, ravnatelj škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji žele pomoći mladim informatičarima, prilog mogu uplatiti na broj žiro računa: 2360000-1101502502 (ZABA), OIB:82578349629, V. gimnazija.

Vezani članak:

arti-201008230009006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo