IZBORI U VARAŽDINU / Varaždinski gradonačelnik proglasio pobjedu SDP-a: 'Moći ćemo raditi u miru i napraviti ono što smo i obećali'

Protukandidatima je poručio da se 'crnilo i blaćenje ne isplati' te da izborna kampanja treba biti proaktivna i gledati u budućnost

16.4.2023.
21:02
VOYO logo

Nakon što je gradski proračun pao, u Varaždinu izvanredni izbori za novi sastav Gradskog vijeća. Devet lista bore se za 21 vijećničko mjesto, pravo glasa ima nešto manje od 40 tisuća birača, a do 16 i 30 odaziv je bio manji od 22 posto. Prema informacijama s terena, slavi SDP, javlja RTL Danas.

Na pitanje, hoće li grad napokon dobiti proračun, gradonačelnik Neven Bosilj kaže da će grad sigurno dobiti proračun, te zahvaljuje građanima koji su odlučili 'dati šansu svom gradonačelniku da konačno može raditi u miru'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkretno, zasad smo dobili rezultate s 41 od 51 biračkog mjesta, uzorak od 80 posto. Zasad imamo natpolovičnu većinu mandata. Neće nam trebati nijedan koalicijski partner i moći ćemo raditi u potpunom miru i napraviti ono što smo i obećali", kazao je Bosilj.

'Ja sam potaknuo gospodina...'

Protukandidatima je poručio da se 'crnilo i blaćenje ne isplati' te da izborna kampanja treba biti proaktivna i gledati u budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani Varaždina su odlučili raskrstiti s prošlošću i gledati u svijetlu budućnost. Krenut će one bale koje 18 godina stoje i zagađuju ulaz u Varaždin, pokrenut ćemo vrtiće, gradnje škole, sve što je bilo na čekanju 5 mjeseci koliko nismo imali proračun", kazao je gradonačelnik.

Komentirao je i transkripte koji su osvanuli u medijima, a u kojim se navodi da je od poduzetnika tražio da uredi stan u HNK u zamjenu za građevinsku dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam potaknuo gospodina Gotića, to je veliki problem jer je član HDZ-a, da pokaže malo filantropije i gospodin Gotić je otkrio taj poriv za filantropijom u sebi i odlučio donirati kao jedan od mnogih donatora HNK. Ja se ponosim da sam zajedno s intendanticom prikupio preko 860.000 kuna sponzorstva i donacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo