stigla i specijalna policija / Izbjeglice u hotelu Porin prosvjeduju: azilant kamenjem gađao novinare, fotograf ga oborio na pod

U hotel u Dugavama, u kojem su smještene izbjeglice, došla je i specijalna policija

17.9.2015.
13:31
VOYO logo

Oko 500 izbjeglica smješteno je u hotel Porin u zagrebačkim Dugavama. Dio njih s balkona viče 'Freedom, freedom' i baca WC papir te traži da ih se pusti van. U hotel je stigla i interventna policija.

Izbjeglice će smjestiti i na Zagrebački velesajam

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Ureda za upravljanje hitnim situacijama predstavnici svih nadležnih službi Ureda Grada Zagreba te Zagrebačkog holdinga razrađivali su plan smještaja izbjeglica jer se očekuje da je nadležnim institucijama RH potrebna potpora, objavio je jutros Zagrebački hodling na svojim službenim internetskim stranicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak je vodio Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a ispred  Zagrebačkog holdinga prisustvovali su predstavnici podružnica Robni terminali, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam te Direkcije.

Podružnica Zagrebački velesajam ponudila je smještaj u paviljone 5 i 6, a  telefonom je kontaktiran ZET radi osiguranja vozila za prijevoz izbjeglica unutar Zagreba (kolodvor-Zagrebački velesajam). U tijeku su pripreme za prihvat izbjeglica na Zagrebački velesajam gdje bi trebalo biti osigurano oko 1000 kreveta.

Image
Foto: Vijesti.hr

(Vijesti.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

(Vijesti.hr)

Postoji hitna potreba u osiguranju pomoći u posteljini (plahte, deke, jastuci), o čemu će Ured dostaviti specifikaciju Zagrebačkom holdingu, a Robni terminal Zagreb će osigurati da se kod njih skladišteni madraci Crvenog križa dopreme na lokaciju smještaja izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, od Grada je zatraženo posebno osiguranje prostora radi ograničavanja kretanja u krugu Velesajma, radi sigurnosnih razloga te razloga sprečavanja ometanja poslovnih funkcija koje se odvijaju na lokaciji te posebne pažnje prema komitentima koji plaćaju zakupnine za prostore. 

Pročelnik gradskog ureda za Upravljanje hitnim situacijama navodi da će na lokaciji biti stalno prisutna policija, te je obećao uključivanje predstavnika civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo