STIŽU SLIKE S TERENA /

Požar u Vrpolju, brzo se širi, digli i kanadere: Za sve kriv vozač koji se okretao na cesti

Image
Foto: Srećko Niketić/Pixsell/Ilustracija

Tucaković navodi da je u Vrpolju došlo do požara koji se brzo proširio na okolni prostor. Na terenu su zemaljske snage, a uskoro stižu i tri kanadera

15.8.2024.
16:38
Srećko Niketić/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Čitateljica nam je poslala sliku dima koji se nadvio u blizini Šibenika.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković dao nam je više informacija o tom požaru, ali i onima koji su u petak zahvatili dijelove Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tucaković navodi da je u Vrpolju došlo do požara koji se brzo proširio na okolni prostor. Na terenu su zemaljske snage, a uskoro stižu i tri kanadera. Gori i na području Splitsko-dalmatinske županije, gdje probleme stvara grmljavina. Tucaković nam je potvrdio da će pratiti situaciju i pomicanje oblaka.

Nešto kasnije iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili kako je došlo do požara te da je u 15.25 sati na nerazvrstanoj cesti Vrpolje - Perković došlo do prometne nesreće te se vozilo samozapalilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 64-godišnji vozač u automobilu šibenskih oznaka polukružno okretao, izletio van kolnika i naletio na kamen te se auto zapalio.

"Požar se proširio na nisko raslinje i makiju te je u tijeku gašenje požara u kojem sudjeluje 38 vatrogasaca s 13 vozila i 2 kanadera", naveli su iz policije.

A požar je izbio i kod Knina. U 15:52 sati zaprimljena je dojava o požaru na otvorenom prostoru na području 'Knin - Crvena zemlja'. Riječ je o požaru niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjeluju četiri kanadera, a trenutno na požarištu je 26 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila iz JVP Knin, IVP Šibenik te DVD-a Biskupija, Ervenik, Sveti Juraj Kistanje i Knin. Požar je aktivan.

Image
ŠTO IM NAJVIŠE TREBA? /

Tucaković za RTL otkrio kakva je požarna sezona i kako spriječiti namjerno potpaljivanje

Image
ŠTO IM NAJVIŠE TREBA? /

Tucaković za RTL otkrio kakva je požarna sezona i kako spriječiti namjerno potpaljivanje

Požar je danas izbio i na području Bibinja, no ugašen je nakon brze intervencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kvarnerski.com javlja da je izbio i požar kod Kraljevice. "Veliki požar je zahvatio područje u blizini magistrale, nedaleko Kraljevice i Šmrike, točnije Bobuša i Plovančića", objavili su na svom Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tucaković upozorio građane da zatvore prozore i navuku rolete zbog otrovnih čestica

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo