Iza Bandića stoji Sanader

'Da se nisam uključio u predjedničke izbore već bi se danas znalo da će u drugom krugu pobijediti Bandić, jer se Josipović ne može maknuti iznad 30 posto', ustvrdio je Primorac.

11.12.2009.
20:25
VOYO logo

Predsjednički kandidat Dragan Primorac poručio je s predizbornog skupa u vinkovačkome hotelu Admiral da predsjednički izbori u Hrvatskoj znače pobjedu ili pad nove Hrvatske.

"Hrvatska je danas ideološki podijeljena, okrenuta prema prošlosti, i čini se da je potpuno nevažno tko je na vlasti jer su svi briljantno umreženi", ustvrdio je Primorac, dodajući kako i dalje ustrajava na tome da svi predsjednički kandidati pokažu imovinske kartice. Njega, kako je rekao, ne zanimaju sadašnje imovinske kartice kandidata, nego s početka devedestih godina prošlog stoljeća kako bi se vidjelo tko je što u međuvremenu stekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Primorčevu mišljenju, postane li predsjednik države netko od kandidata tko je imovinu možda stekao na nezakonit način, čim preuzme dužnost predsjednika, počet će legalizaciju sumnjivo stečenoga bogatstva koristeći se imunitetom.

"Želim od Hrvatske stvoriti europskog lidera bez osjećaja manje vrijednosti prema Austriji, Njemačkoj ili nekoj drugoj europskoj zemlji", rekao je, spominjući i predsjedničkog kandidata Milana Bandića, za kojeg je ustvrdio kako u Hrvatkoj više nitko ne dvoji da je stvarni kandidat bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da u predizbornoj utrci kandidati rabe "nezamislive i apsurdne stvari, poput službenih vozila vlade i Sabora", te da su među predsjedničkim kandidatima i oni koji "za dužnost predsjednika ne ispunjavaju nijedan kriterij".

Prije predizbornog skupa u Vinkovcima Dragan Primorac održao je konferenciju za novinare u Vukovaru na kojoj je istaknuo kako bi se, da se nije uključio u predsjedničke izbore, već danas znalo tko će biti novi hrvatski predsjednik. Po njegovim riječima, "bio bi to Milan Bandić, koji bi u drugom krugu pobijedio Josipovića jer se on ne može maknuti iznad 30 posto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatu HDZ-a Andriji Hebrangu ništa ne zamjera jer "zna da je nervozan", a kampanja mu se raspada, rekao je Primorac, dodajući kako vjeruje da će on biti prvi koji će mu dati glas u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo