Iz zemalja EU stižu upiti za hrvatskim radnicima

Hrvatska bi 1. srpnja trebala postati punopravna članica Europske unije, a sa Zavod za zapošljavanje potvrđuju da su neke zemlje članice već iskazale interes za radnicima iz naše zemlje.

20.2.2013.
21:16
VOYO logo

Otvorenost za zapošljavanje pokazale su Njemačka, Austrija, Švedska, a traži se sve od vodoinstalatera i konobara do inženjera i liječnika. Austrijanci, primjerice, trebaju radnike na skijalištima.

"U hotelijerstvu i ugostiteljstvu, u zdravstvu, kao što su medicinske sestre i tehničari, ali i u tehničkim djelatnostima, kao što su inženjeri informacijskih tehnologija, inženjeri građevinarstva, poljoprivrede. Isto tako električari, automehaničari, vodoinstalateri", kaže o traženim zanimanjima Vilma Mostahinić, rukovoditeljica EURESA i međunarodnog posredovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zavod zasad nudi informacije i savjete, a nakon 1. srpnja će nezaposlene i spajati s europskim poslodavcima, javlja Dnevnik.hr.

Po dostupnim podacima, traženih zanimanja na našem zavodu ima na pretek. Najviše je ugostitelja, ali i informatičara, vodoinstalatera, inženjera te doktora medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sektora ugostiteljstva imamo 63. 284 nezaposlenih, iz informatičkih zanimanja 4.627, nezaposlenih vodoinstalatera je 1.572, građevinskih inženjera je 504, a doktora medicine 411.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo