za 1000 djece / Iz Zagreba se pohvalili: Ide izgradnja 10 vrtića, od Španskog, Lučkog, Sloboštine do Sesvetskih Sela

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Riječ je o ulaganju od 45 milijuna eura. Podsjetili su i da su već izgradili jedan vrtić, a da je pet novih u izgradnji

28.7.2023.
9:02
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Na službenom profilu gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića najavili su da će izgraditi 10 novih vrtića u koje će se uložiti 45 milijuna eura te da će se s njima otvoriti mjesta za 1000 nove djece.

Riječ je o novim vrtićima u Španskom (DV Stenjevec), Lučkom, Sloboštini i Sesvetskim Selima, dogradnji DV Matije Gupca (Knežija), DV Grigora Viteza (Vrbani), PO Ciglenica, PO Novo Brestje i DV I.B. Mažuranić te prenamjeni objekta za PO Gajnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili su do sada izgradili jedan vrtić, a pet novih da je u izgradnji.

Inače, za ovu jesen osiguran je upis za 7604 djece, a neupisanih je 2716. Kako donosu Index, u odnosu na prošlu pedagošku godinu, to je 1376 upisane djece više. Predstojeće pedagoške godine vrtiće će u Zagrebu pohađati više od 31.000 djece. Problem neupisane djece iz Grada planiraju riješiti upisom 500-tinjak djece tijekom godine kako se bude otvaralo pet novih vrtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju i da su u tijeku upisi u privatne i vjerske dječje vrtiće i obrte dadilja, u koje će se ove godine upisati oko 1100 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJ VIDEO U Pločama vrtić od jeseni za sve besplatan. Roditelji su morali kalkulirati gdje s djecom dok rade, sad više ne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo