IZ TRGOVINA HITNO POVUČENI KEKSI ZA DJECU: / Desert s okusom jabuke pun je kancerogenih tvari!

Image

Hrvatska agencija za hranu i Ministarstvo poljoprivrede izvijestili su potrošače da se iz prodaje povlači Keks za djecu s okusom jabuke belgijskog proizvođača Belkorn.

29.9.2017.
9:58
VOYO logo

Povlače se keksi pod oznakom lot broja 171401 s rokom trajanja do 3. travnja 2018. i lot broj 171905 s rokom trajanja do 12. svibnja 2018. zbog prisutnosti povećanog sadržaja akrilamida.

Akrilamid je tvar koja prirodno nastaje u hrani koja se pripravlja na visokim temperaturama, iznad 120 stupnjeva Celzijevih, prilikom pečenja, roštiljanja, prženja u fritezi itd. Znanstveni odbor za kontaminante u prehrambenom lancu (CONTAM) izradio je Znanstveno mišljenje o akrilamidu u hrani u kojem su potvrdili prijašnje procjene da akrilamid u hrani potencijalno povećava rizik od razvoja raka kod potrošača svih starosnih skupina. Zbog niske tjelesne mase, djeca su najizloženija skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani.

Kupce se moli da provjere jesu li kupili navedeni LOT Keksa za djecu s okusom jabuke 150 g Belkorn Biscuits te da proizvod vrate u najbližu bio&bio trgovinu, gdje će im biti osiguran povrat novca ili zamjenski proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo