'Nikada u životu ovo nisam vidio, to je strašno'

Nakon što je u četvrtak u osijeku u Ulici kralja Petra Svačića 1a izbio požar u stanu jednog 45-godišnjaka, vatrogasci su otkrili da je stan bio pun smeća.

2.3.2014.
17:01
VOYO logo

Na teren su nakon gašenja požara izašli djelatnici osječkog Unikoma, koji su za Glas Slavonije kazali da su iz stana iznijeli oko devet tona smeća, točnije šest kamiona od kojih svaki prima tonu i pol otpada.

"Trulu hranu, papire, trule krpe, odjeću, obuću, televizor, tisuće opušaka, desetke metaka, daske, plastiku, prljavo posuđe – sve to i još koješta našli smo u ovom stanu. Smeće se već toliko nataložilo da doslovce moramo strugati centimetre s poda kako bismo uspjeli otkloniti sve. Sreća pa je otvoren prozor, a otvorili smo i vrata i napravili propuh da bar malo možemo disati. Mogu vam reći da godinama radim u Unikomu, ali nikada u životu ovo nisam vidio, to je strašno. Ne znam je li mi bolje bilo dok nisam doručkovao ili nakon što sam kupio bar kiflu. Ovo je jedan užas", opisao je Miroslav Ljutek, djelatnik RJ Čistoća u Unikomu koji je s kolegama već drugi dan izbacivao godinama nakupljano smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se složio i Nebojša Balog koji je kazao da prvoga dana od količine smeća i smrada nije bilo moguće raditi dulje od dva sata.

Inače, riječ je o stanu u kojem godinama živi 45-godišnji Z. K., sin bivše djelatnice HEP-a, koji ga je dobio na korištenje nakon njezine smrti. Stanari su se zbog njega žalili nadležnima, ali oni nisu uspjeli pomoći jer je Z. K. odbio smještaj u Domu sv. Vinka. http://www.glas-slavonije.hr/227670/3/Iz-opozarenoga-stana-skupljaca-smeca-izneseno-cak-9-tona-otpada

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo