Čarobna prostorija / Iz otpada se može napraviti i dnevni boravak: 'Sve ima svoju svrhu. Ne mora se bacati'

Image
Foto: Vijesti.hr

Riperaj je otvoren prije tri mjeseca i već je prepoznatljiv

13.1.2020.
16:45
Vijesti.hr
VOYO logo

Mjesto na kojem je moguće popraviti gotovo sve sitne kvarove. Čarobna prostorija u kojoj vas čekaju vrijedne ruke majstora. No poanta nije samo dati drugome da vam popravi, tu ćete i sami naučiti kako se to radi. 

Zrinka je za šivaću mašinu sjela prvi put u životu, ali zato je tu majstor koji će pomoći. A kada je već tu, ova Varaždinka, u društvu prijatelja iz Siska, kupit će i ekološki deterdžent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dopalo mi se u Rijeci, zapravo, taj koncept koji tu stvaraju i čula sam za Riperaj i došla sam pogledati kaj se nudi. I kakvi su dojmovi? Pa sviđa mi se, sad sam si baš kupila šampon i super je, zadovoljna sam stvarno", rekla je Zrinka Vrček iz Varaždina

"Baš se vidi da se iz svakodnevnih stvari da preurediti u drugu namjenu i da sve ima svoju svrhu. Ne moramo sve bacati", rekao je Filip Pavun iz Siska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to se postiže i tako da ljudi sami donose boce u koje će puniti ekološke proizvode, kako se plastična ambalaža ne bi koristila samo jednokratno.

"To često koristim, pogotovo kad imamo malu bebu i tako peremo njegovo suđe", rekla je Nela Modrić iz Rijeke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je žuto predstavlja proizvode napravljene od otpada

Riperaj je otvoren prije tri mjeseca i već je prepoznatljiv.

"Najzanimljiviji su popravci malih kućanskih aparata. Također imamo i električara, koji je na usluzi da se ti aparati čim uspješnije poprave. Od interesa su također i popravci kišobrana, s obzirom da su naši majstori vješti na svim područjima. Dnevno kroz Riperaj prođe sigurno dvadesetak ljudi", rekla je koordinatorica programa Riperaja, Mirta Stipeč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je žuto predstavlja proizvode napravljene od otpada. Ilijina priča možda najtočnije opisuje smisao Riperaja.

"Našao sam jednostavno, našao sam. Tako mi se sviđa šalica, baš je lijepa, baš je divna. Da da, to je to", rekao je Ilija Grulović iz Rijeke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto koje potvrđuje da i dnevni boravak može biti napravljen od otpada. Mnogi će biti zahvalni na idejama, a najviše priroda.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo