IZ ITALIJE STIGLO JOŠ 28 HRVATSKIH DRŽAVLJANA: / 'Većina je boravila u mjestima pod karantenom'

Image
Foto: Ilustracija: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je kako je iz Italije danas doputovalo 28 hrvatskih i 10 bosansko-hercegovačkih državljana,

18.4.2020.
23:23
Ilustracija: Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Dvadeset i osam hrvatskih državljana te 10 državljana Bosne i Hercegovine doputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP). Oni su doputovali iz talijanskih regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONVOJ OD 5 AUTOBUSA VRATIO KUĆI HRVATE IZ TIROLA: /

82 stiglo iz regija u kojima su neka mjesta pod strogom karantenom

Image
KONVOJ OD 5 AUTOBUSA VRATIO KUĆI HRVATE IZ TIROLA: /

82 stiglo iz regija u kojima su neka mjesta pod strogom karantenom

Volonterke i radnice dječje udruge

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine. Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama "Naši snovi" koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji, a koja im je omogućena zajedničkom suradnjom navedene Udruge i Generalnog konzulata RH u Trstu, uz pomoć hrvatskog veleposlanstva u Rimu.

S obzirom na ozbiljnost situacije i striktne mjere koje je Italija uvela u borbi protiv širenja COVID-19 za određene pokrajine, napuštanje mjesta boravka u mnogim regijama moguće je samo uz višestruka odobrenja nadležnih talijanskih tijela, dodaje MVEP. Današnja repatrijacija iz Talijanske Republike autobusom samo je jedna u nizu nakon repatrijacijskog leta zrakoplovne kompanije Croatia Airlines iz Rima za Zagreb, kao i repatrijacijske linije katamarana Jelena iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinija iz Ancone za Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljaju s repatrijacijom

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zahvalilo je talijanskim vlastima na pomoći pri organizaciji povratka hrvatskih državljana u Hrvatsku. MVEP će preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske nastaviti s repatrijacijom, stoji u priopćenju.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo