Iz Holdinga 'lete' bandićevci

Priča se da je šef Uprave Ivo Čović uspio spasiti sebe i još dva člana Uprave – svog prijatelja Sinjanina Branimira Delića i bivšu gradonačelnicu Vlastu Pavić.

1.4.2010.
12:35
VOYO logo

Proširena Skupština Zagrebačkog holdinga na sjednici u četvrtak smijenit će cijeli Nadzorni odbor. Umjesto dosadašnjih 11 članova, koji su svi osim jedne članice (Zorka Virag, HNS) bili pod Bandićevom kontrolom, novi NO imat će najvjerojatnije sedam članova.

Na udaru nove Skupštine naći će se i Uprava. Iako su svi članovi Uprave trebali biti smijenjeni, kako doznaje Večernji list, dogodio se obrat pa će predsjednik Ivo Čović dobiti mandat na još mjesec dana kao zadnju šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što će Čović i dalje ostati na čelu Holdinga ne veseli mnoge iz drugih političkih stranaka, ali ni njegove stranačke kolege iz SDP-a. Očito je Čović, kažu, u izravnim pregovorima s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem uspio sačuvati svoju poziciju.

Osim sebe, Čović je, kako piše Večernjak, od "metle" spasio i još dva člana Uprave – svog prijatelja iz rodnog Sinja Branimira Delića i bivšu gradonačelnicu Vlastu Pavić. Preostalih pet članova Uprave bit će smijenjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će Skupština Holdinga u kojoj sjede predstavnici svih stranaka krenuti u konačan obračun s donedavna svemoćnim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Jedinstvena oporba dogovorila se da će u NO sigurno ući Josip Kregar i Dragan Kovačević (HNS). SDP, koji će imati tri ili četiri mjesta, ovisno o tome hoće li jedno dati HDZ-u, još nije odlučio o imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić i dalje ne priznaje proširenu Skupštinu te je od Sabora tražio tumačenje Zakona o lokalnoj samoupravi.

Prethodni članci:

arti-201003230551006 arti-201003170109006 arti-201003030298006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo