ZABRINJAVAJUĆE BROJKE / Iz goreg u gore: Broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj još pao u odnosu na lani

Image
Foto: Pixabay

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji pića

2.12.2019.
10:54
Pixabay
VOYO logo

Ukupan broj zaposlenih u industriji u listopadu ove godine bio je za 0,2 posto manji u odnosu na rujan, dok je u odnosu na listopad prošle godine manji za 2,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u listopadu u odnosu na rujan razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji pića, za 4,2 posto, ostaloj prerađivačkoj industriji za 2,2 posto, proizvodnji odjeće za 1,7 posto, itd, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, najveći rast zaposlenosti na mjesečnoj je razini zabilježen u djelatnosti popravka i instaliranja strojeva i opreme za tri posto te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica za 2,3 posto.

Na godišnjoj razini statistika najveći rast zaposlenosti, za 10,2 posto, bilježi u proizvodnji pića, a slijedi proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka s rastom za 5,2 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 28,9 posto, te u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 16,2 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih deset mjeseci ove godine je porasla 3,9 posto u odnosnu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci DZS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo