Tomašević Pinokio / Iz Dubrave upozorili: 'Tomaševiću dajemo rok do kraja godine, a onda...'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ponijeli su i kartonsku figuru Pinokija aludirajući da gradonačelnik nije ispunio obećanja pa poručili: '15 godina njegova aktivizma nije ništa naspram onog što je Dubrava spremna učiniti'

5.11.2022.
16:35
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

U subotu su predstavnici Vijeća gradske četvrti Dubrava na konferenciji za novinare iznijeli nezadovoljstvo vodstvom grada te najavili, ako se nešto ne popravi, bit će i prosvjeda te su dali "rok" gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću od godine dana.

Predvodio je predsjedio predsjednik Vijeća Donja Dubrava, Trpimir Majcan (HDZ), a podršku su mu došli pružiti članovi Mjesnih odbora i lokalnih udruga te braniteljskih zajednica - njih dvadesetak, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni su trenutnom gradskom upravom te tvrde da su zanemareni, aludirajući da gradonačelnik laže jer nije ispunio svoja predizborna obećanja, a to su ilustrirali kartonskom figurom Pinokija.

Image
PRIJE 12 GODINA /

Tomašević ponovno u borbi za Varšavsku: Uhićivali su ga, a sada želi otvoriti prolaz prema Cvjetnom trgu

Image
PRIJE 12 GODINA /

Tomašević ponovno u borbi za Varšavsku: Uhićivali su ga, a sada želi otvoriti prolaz prema Cvjetnom trgu

"Dosta je ovakve vlasti. Dosta je laži, neznanja i nepotizma od strane Možemo! koje nas dovode do ruba. Danas nas je ovdje dvadesetak, ali za tjedan, dva tjedna i dalje bit će nas dvostruko, trostruko i višestruko više jer nam je dosta", naglasio je Majcan zaprijetivši i prosvjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomaševiću su dali daju do kraja godine, a onda su spremni i na veće akcije. "15 godina aktivizma njega i njegove sekte je ništa u odnosu na ono što je Dubrava spremna učiniti", poručio je.

Okupljenima se obratio i dopredsjednik VGČ Alin Kavur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupili smo se iz jednog jedinog razloga, a to je zato što su Možemo i Zagreb je naš nesposoban voditi grad, ali udaraju jako ideološki, na obitelj. Prvo su ukinuli mjeru roditelj odgojitelj, zatim su im zasmetale naše svete hrvatske zastave pa su na Aveniji grada Vukovara i Slavonskoj aveniji uklonili na stotine zastava dok su paralelno bojali Zagreb zastavama duginih boja - rekao je Kavur dodavši da nema ništa protiv toga jer da su za razliku od gradonačelnika oni za ljubav i za toleranciju", rekao je.

Obratila se i jedna od članica, Mira Božić koja je u sustavu predškolskog odgoja i obrazovanja provela 48 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo dopustiti da se Mjesni odbori u Trnavi i Novom Retkovcu prenamijene u dječje vrtiće. U dobroj vjeri smo na jednoj koordinaciji ponudili i svoje rješenje koje bi bilo povoljnije, ali su nas odbili", rekla je Božić dodavši kako je potrebno iznajmiti prostor praznog doma zdravlja i smjestiti vrtić, a u Retkovcu također predlaže najam prostora kojeg inače koriste izvođače.

Na kraju su svi prisutni zaključili i ponovili još jednom da Tomašević ima vremena do kraja godine da riješi probleme jer u suprotnom najavljuju prosvjede i akcije tisuća građana jer kažu da je i Dubrava dio Zagreba i da ne žele da ih se ignorira. Svoje sljedeće akcije najavljuju već za sljedeći vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferenciju su završili bacanjem kartonskog lika Pinokija uz pjesmu Prljavog Kazališta - Radio Dubrava.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo