otvorili predmet / Iz 'Centra' prijavili HDZ-ovce Povjerenstvu za sukob interesa zbog sudjelovanja na rođendanu Slobodne Dalmacije

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog sudjelovanja na proslavi 80. obljetnice Slobodne Dalmacije početkom lipnja, a na kojoj se posluživao catering u vrijednosti većoj od 70 eura po osobi, Povjerenstvo za sukob interes primilo je prijavu protiv dugačke liste HDZ-ovih dužnosnika, na čelu s Andrejem Plenkovićem

5.7.2023.
16:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je predmet po prijavi protiv premijera, potpredsjednika Sabora Sanadera, sedam ministara, župana, zastupnika… zbog cateringa na proslavi Slobodne Dalmacije, pišu 24sata.

Zbog sudjelovanja na proslavi 80. obljetnice Slobodne Dalmacije početkom lipnja, a na kojoj se posluživao catering u vrijednosti većoj od 70 eura po osobi, Povjerenstvo za sukob interes primilo je prijavu protiv dugačke liste HDZ-ovih dužnosnika, na čelu s Andrejem Plenkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo zasad utvrđuje radi li se o vjerodostojnoj i osnovanoj prijavi odnosno jesu li ispunjene pretpostavke za pokretanje postupka protiv navedenih obveznika, kazali su za 24sata.

"Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Ante Sanader, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Vili Beroš, ministar zdravstva, Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Marko Milić, glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske, Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Ćorić, viceguverner Hrvatske narodne banke, Ante Bačić, zastupnik u Hrvatskom saboru, Andro Krstulović Opara, zastupnik u Hrvatskom saboru, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra, Mate Franković, zastupnika u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Dubrovnika, Tomislav Šuta, član Uprave-direktora trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split te Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike do 29. travnja 2022.g.", nabrojili su u Povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DESET GODINA OD EU /

Plenković se hvali Pelješkim mostom, Schengenom, većim plaćama, a vi kažete: 'Nije se ništa promijenilo, samo je gore'

Image
DESET GODINA OD EU /

Plenković se hvali Pelješkim mostom, Schengenom, većim plaćama, a vi kažete: 'Nije se ništa promijenilo, samo je gore'

Prijavio ih je Igor Skoko, glavni tajnik Centra i splitski gradski vijećnik. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u telefonskom razgovoru za 24sata rekao je da je sudjelovanje na zabavi privatne medijske kompanije uključivalo je ne samo catering, već i troškove dolaska, a to sve sigurno stoji više od dozvoljenog iznosa za primanje dara za dužnosnike.

Na pitanje je li to povezano s prijavom Puljka zbog besplatne večere u restoranu Noštromo, gradonačelnik kaže da jest, što je i sam Skoko napisao na svome Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Povjerenstvu su rekli da će zatražiti očitovanje obveznika ako utvrde "postojanje pretpostavki za daljnje vođenje postupka isto će, sukladno članku 42. Zakona o sprječavanju sukoba interesa". Ipak, ističu kako se podnositelj prijave poziva na "moguću povredu čl. 15. ZSSI-ja", no Povjerenstvo nije "vezano pravnom kvalifikacijom povrede prijavitelja već, ako utvrdi da postoje pretpostavke za vođenje postupka, na temelju prikupljenih relevantnih činjenica utvrđuje na koju eventualnu povredu ZSSI-a iste upućuju".

POGLEDAJTE VIDEO: Puljak komentirao torpedo u luci i kaznu od 100.000 kn: 'To znači da sam odgovoran i za, ne daj Bože, Keruma'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo