'Iz Carine ću otići i u mirovinu'

27.1.2010.
11:36
VOYO logo

Odluka o razrješenju s mjesta rizničara u Hrvatskoj demokratskoj zajednici Mladena Barišića nije iznenadila. Kaže kako je o tom bio obaviješten te da odluku poštuje.

"U odnosu na moju funkciju ravnatelja Carinske uprave mogu reći tek da me tamo nitko nije doveo. U carinskoj službi sam već punih 40 godina. Tijekom svih tih godina obnašao sam mnoge funkcije. Zaposlio sam se još 1970. i nikad nigdje drugdje nisam ni radio, osim u Carini. Najprije sam bio carinski inspektor, što je u to doba bilo najviše znanje i s tom funkcijom dočekao sam 90-te i osamostaljenje Hrvatske. Potom sam 1992. postao upravitelj Carinarnice Zagreb, a godinu poslije zamjenik direktora Carinske uprave, pa pomoćnik ravnatelja. Na tom mjestu bio sam do 2000. a s dolaskom nove vlasti bio sam smijenjen. Sljedeće četiri godine proveo sam na funkciji savjetnika. Nakon izbora 2003. bilo je logično da ostanem u Carini jer sam bio profesionalac s dugogodišnjim iskustvom. Iz tih razloga sam 2004. imenovan ravnateljem Carinske uprave. Plan mi je da iz Carine odem i u mirovinu", ispričao je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Carinske uprave se osvrnuo i na vezu s Nevenkom Jurak, vlasnicom PR agencije Fimi-media, za koju se tvrdi da je poslove s državnim tvrtkama dobivala zahvaljujući njemu.

"Vlasnicu tvrtke Nevenku Jurak poznajem godinama, ali nikada nismo zajedno poslovali. Odbacujem sve navode da sam na bilo koji način utjecao na to da bi ta agencija dobivala poslove od državnih tvrtki", kazao je za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Barišić je u ponedjeljak smijenjen s mjesta rizničara HDZ-a što je shvaćeno kao nastavak obračuna vrha stranke s bivšim premijerom Ivom Sanaderom. Prije njega iz Predsjedništva je smijenjen Mario Zubović koji je u utorak "maknut" i s mjesta potpredsjednika Kluba HDZ-a i predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku gdje ga je zamijenio Frano Matušić. Jednako tako smijenjen je i Sanaderov prijatelj Jerko Rošin, koji je bio na čelu Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Na njegovo mjesto postavljen je Branko Bačić.

Prethodni članak:

arti-201001260641006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo