SVE PRIJAVIO POLICIJI / Ivošević o napadu: 'Vidio sam da je urlikao na žensku osobu, rekao sam mu da prestane. Sišao je i udario me'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Većinom su starije žene u susjedstvu koje se boje navedenog nasilnika koji ima dugu povijest problema s narkoticima i provalama, ja ga se neću bojati', kazao je Ivošević

5.9.2022.
12:49
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Bojana Ivoševića, 32-godišnjeg splitskog dogradonačelnika, susjed je udario šakom u glavu. Sve se dogodilo u subotu, a Ivošević je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje.

Ivošević je danas održao konferenciju za medije na kojoj je komentirao navedeni događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovog vikenda, friško nakon što sam izašao iz izolacije u kući do moje duže vremena je trajala određena galama pa je to prešlo u ženske urlike. Kad sam izlazio iz kuće vidio sam da je čovjek nad ženskom osobom, da urliče, da se dere na nju. Viknuo sam 'prestnai se derati na nju'. U tom trenu osoba koju ne poznajem, koja se pretpostavljam doselila zadnjih nekoliko mjeseci, istrčala je kroz prozor, skočila na zid, doslovno mi prišla, a ja nisam reagirao. Nemam luksuz kao javna osoba da ulazim u konflikte. Udario me šakom u glavu, rekao sam da ću zvati policiju. Kad sam to rekao krenuo se udaljavati prema stanu, skupio stvari i pobjegao. Policija ga nije našla. Kada je odlazio uprtio mi je prijetnju da ima policiju u malom prstu i da će prije ili poslije, kad se najmanje budem nadao, od nekud doći i premlatiti me. Radilo se o klasičnom primjeru obiteljskog nasilja koje je sve više u porastu. Kao društvo trebamo se boriti protiv toga. Još jednom ću pozvati Ministarstvo rada, nakon 6 mjeseci što ih molimo da prostor koji smo do 1.1. koristili za obitelji koje će, kad se djeca liječe, biti u Četiri palme, da nam daju ugovor za Krizni centar jer nas 6 mjeseci razvlače. ne daju ni da ni ne, a projekt Kriznog centra stoji na mjestu", kazao je Ivošević.

Ivošević je kazao kako je nakon napada otišao na policiju i podnio kaznenu prijavu za prijetnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INCIDENT U SPLITU /

Bojan Ivošević porječkao se sa susjedom, pa je dobio šakom u glavu. Završio je u bolnici

Image
INCIDENT U SPLITU /

Bojan Ivošević porječkao se sa susjedom, pa je dobio šakom u glavu. Završio je u bolnici

"Što se tiče bolnice, tamo sam otišao da DORH ima evidentirano što se dogodilo kako ne bi bila priča rekla kazala. Više naših susjeda su svjedoci događaja. Tek kasnije sam od susjeda doznao, rijetko sam doma, da ovo nije izgleda prvi put. ovo je nešto što se događa duže vremena, mjesecima. Većinom su starije žene u susjedstvu koje se boje navedenog nasilnika koji ima dugu povijest problema s narkoticima i provalama, ja ga se neću bojati. Molim institucije da u takvim slučajevima ozbiljno reagiraju da se ne događaju slučaju kakvi su se događali na sjeveru Hrvatske. Sve žene koje trpe obiteljsko nasilje molim da se informiraju o programima Ministarstva, udruga, i da se udalje od nasilnika", kazao je.

Kazao je i kako je dobio lakšu tjelesnu ozljedu na području uha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da je prijetnja koja je upućena bila vrlo jasna.

"Čula ju je susjeda. Mislim da je to poprilično nesporan događaj", kazao je Ivošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam imao policijsku zaštitu, hoće li to raditi, ne znam. Ne bojim se nikoga u ovom, gradu. Ovo čak nije imalo veze s mojim poslom, ovo se može dogoditi svakome. Nemojte zatvarati oči", kazao je je Ivošević.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo