PROGOVORIO O NEKRETNINAMA / Ivo Žinić: 'Ako sam išta radio nezakonito, neću se kandidirati za župana na sljedećim izborima'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL, Nikola Cutuk/PIXSELL

Župan sisačko-moslavački Ivo Žinić obratio se novinarima u Petrinji

20.1.2021.
13:50
Borna Filic/PIXSELL, Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Župan sisačko-moslavački Ivo Žinić obratio se novinarima u Petrinji. 

"Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno i protuzakonito. Za svaku sam dobio dokument da sam legalno u svim tim nekretninama. Ni za jednu se nisam oglušio ni o jednom plaćanju. I za kuću i za stan. Ovaj medijski linč koji se provodi prema meni i obitelji s konsturukcijama i neistinama a i pokušajima dezintegracije mene kao osobe", kazao je Žinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam odstupiti sa mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i ne kandidirati se za župana ako se utvrde nezakonitosti", rekao je Žinić. 

Nekoliko puta je ponovio da nije točno da posjeduje četiri nekretnine, a za stan u Borovju tvrdi kako su u njega došli kao prognanici i potom su ga "još malo koristili" njegovi sinovi. "2008. sam za taj stan prekinuo postupak za darovanje", kazao je Žinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je cijela priča iskonstruirana kao što je, po njegovom mišljenju, bila iskonstruirana i priča o nekvalitetnoj obnovi kuća nakon rata. 

 Podsjetimo, priča o županovim nekretninama počela je s državnom kućom u kojoj živi od 1995. godine, nastavilo se s nekretninom koju nije prijavio u imovinskoj kartici, a jučer je 24 sata objavio i da je koristio državni stan na zagrebačkom Borovju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo