'Ne kadroviram u medijima, niti na HTV-u'

Gostujući u prvoj emisiji Tema dana, koja je emitirana na HTV-u, predsjednik Ivo Josipović govorio je o sukobu s Miloradom Pupovcem.

3.9.2012.
20:18
VOYO logo

"Jedan krug novinara, posebno onih vezanih za Novosti, želi polemiku s Miloradom Pupovcem predstaviti kao moj osobni obračun s novinama. To nije slučaj", rekao je predsjednik Ivo Josipović. Ponovio je da mu je namjera bila upozoriti da postojeći sustav financiranja SNV-a nije dobar. To je kaže potvrdio i Pupovac gostujući u emisiji Nedjelom u dva.

"Drago mi je da je Pupovac prihvatio tu tezu, pokazalo se da sam bio u pravu. Na Vladi je da sredi sustav", kazao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu utjecati na uređivačku politiku'

Na pitanje je li suodgovoran za stanje u medijima, predsjednik je rekao kako je on prema svima isti te da nema utjecaja na uređivačku politiku u bilo kojem mediju.

"Ja sam sa svim medijima u jednakoj poziciji. Ne mogu utjecati na uređivačku politiku, na kadrove, itd.", kazao Josipović, ističući da se nije miješao niti kada je birano novo privremeno vodstvo HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sredinom kolovoza Josipoviću isteklo pola mandata, osvrnuo se na do sada napravljeno. Naveo je da je otvoreno niz korupcijskih postupaka pred sudovima, pozitivni koraci u približavanju EU-u, te napredak u odnosima prema susjedima. Predsjednik je posebno istaknuo bolju suradnju s BIH, ali i Srbijom s kojom, kako je kazao, imamo još dosta otvorenih pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo