Ivo je bio zaljubljiv, gledao je curice još u 'osnovnoj'

Novi hrvatski predsjednik znao se posvađati s vršnjacima, no nije radio bedastoće, a nogomet mu je bio pravi porok.

12.1.2010.
15:40
VOYO logo

Ništa se bitno nije promijenilo u domu roditelja novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Milica i Ante Josipović pobjedu svoga sina slavili su duboko u noć.

"Uvijek sam bila uvjerena da će od njega postati veliki čovjek koji će uvijek kročiti ispravnim putem", počela je priču mama Milica u domu na Medveščaku, u kojem je Ivo Josipović odrastao i u koji kada god je u prilici dolazi, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U životu mu nikada ništa nismo nametali. Uvijek je bio okružen obiteljskom ljubavlju i pažnjom, a vraćao je jednakom snagom svoju ljubav prema nama", kazala je.

Milica, bivša učiteljica razredne nastave, i njezin suprug Ante, bivši pravnik, zaljubili su se na prvi pogled. Iz Baške Vode u Zagreb doselili su prije nego što je tada 21-godišnja Milica prije 52 godine na svijet donijela malog Ivu, čega se s velikim osmijehom rado prisjetila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put je zaplakao točno u 10 sati i 15 minuta. Bio je mirna, ali plačljiva i gladna beba, a i kasnije je ostao miran dječak. Doduše, znao se na ulici posvađati s dječacima, ali nikada nije radio bedastoće, a nogomet mu je bio pravi porok."

Prisjetili su se oni i veselih roštilja u bivšem Pionirskom gradu kamo bi svake nedjelje vodili Ivu i njegovu tri godine mlađu sestru Višnju, kao i njegovih prvih ljubavi i rokerske faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je zaljubljiv. Imao je curice još u osnovnoj školi, a i kasnije nekoliko ozbiljnih djevojaka. No, kada nam je prvi put kući na upoznavanje doveo svoju suprugu Tanju, znali smo da je to to. Bili smo oduševljeni, a oni mladi i zaljubljeni. Divan su par, a ona je prekrasna snaha, supruga i majka našoj Lani", kaže Milica.

A što se tiče obrazovanja, da se pitalo mamu i tatu, naš predsjednik danas bi bio liječnik ili elektrotehničar jer to su bile njihove želje. No, iznenadio ih je i izabrao put prava i glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muzikalnost je pokazivao od prvih dana. Mi Dalmatinci smo muzikalni ljudi, pa i ja sam njemu i Višnji stalno pjevala kada su bili mali. Iznimka je moj suprug Ante, koji baš nema sluha", otkrila je Milica.

Iako nije vičan kuhanju, roditelji su za Večernji list povjerili da je predsjednik veliki ljubitelj bolonjeza, bakalara i graha, a posebna poslastica su mu fileki, no brine ih što ne voli povrće i jede premalo voća. Zadivljeni su koliko je izvrstan u ulozi oca svojoj Lani jer između njih je, kažu, posebna ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za kraj, predsjednikovi roditelji iskreno vjeruju da na funkciji Ivo neće izgubiti svoju iskrenu dobrotu prema ljudima i čisto poštenje, piše Večernjak.

Prethodni članci:

arti-201001111019006 arti-201001110489006 arti-201001120141006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo