'brodolom DORH-a' / Ivica Todorić ima tri dana da se javi u Remetinec: već odavno dogovoreno da se žrtvuje samo Gazda?

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Istražni je zatvor određen samo Ivici Todoriću i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

19.10.2017.
8:44
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Svi osumnjičeni u aferi Agrokor pušteni su da se brane sa slobode, osim bivšeg čelnika Agrokora IviceTodorića, a odvjetnik Piruške Canjuge, Ante Nobilo, rekao je kako se radi o brodolomu državnog odvjetništva.

Istražni je zatvor mjera kojom se osigurava nesmetano odvijanje kaznenog postupka, a sudac Županijskog suda Zoran Luburić jučer je nakon višesatnog ročišta za određivanje takvog zatvora odbacio gotovo sve prijedloge tužitelja te je 12 osumnjičenih pustio da se brane sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinovi Ivan i Ante koji se s ocem Ivicom nalaze u Londonu također se mogu braniti sa slobode, a nije im izrečena nikakva mjera zabrane kontaktiranja sa svjedocima. Svi su prijedlozi tužiteljstva odbijeni.

Image

Izašli na slobodu: Piruška i Zlatko Canjuga pali u zagrljaj, Crnjac nije skidao osmijeh s lica, Todorićev zet skrivao glavu jaknom

Image

Izašli na slobodu: Piruška i Zlatko Canjuga pali u zagrljaj, Crnjac nije skidao osmijeh s lica, Todorićev zet skrivao glavu jaknom

"Nema mjera sigurnosti opreza, nema kućnog pritvora, nema ništa. A ja bih rekao da baš nema ni nekog velikog postupka, ali o tom-potom. Za sve osim Todorića. Ja od velikih postupaka ne pamtim ovakav brodolom državnog odvjetništva, nikad. A kažu da je ovo najveći predmet’, rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Todorić ima tri dana da se javi u Remetinec

Istražni je zatvor određen samo Ivici Todoriću i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vlasnik Agrokora sada ima tri dana da se javi u Remetinec ili će protiv njega biti raspisan europski uhidbeni nalog, odnosno interpolova tjeralica, javlja HRT. U zemlju se navodno vraća njegov sin Ante. Najavio je to jučer njegov odvjetnik Rajko Čogurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list: Bila je samo glasina, ali nakon sinoć...

No, kako piše Novi list, ovime se aktualizira i jedna već nekoliko mjeseci stara glasina iz zagrebačkih političkih krugova, prema kojoj je Ivica Todorić s političkim vrhom dogovorio da je spreman preuzeti odgovornost na sebe, ali da se onda pusti njegovu djecu i suradnike na miru. Do srijede navečer, ta je glasina djelovala apsurdno, no nakon jučerašnjeg dana, više se ništa ne čini nemogućim.

Ivica se ipak neće tako brzo vratiti u Hrvatsku?

Također, sada su i sve glasnija nagađanja da se Ivica Todorić za sada ne namjerava vratiti u Hrvatsku, tako da će oko njegovog izručenja u Zagreb vjerojatno morati odlučivati britanski sudovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je navodno i angažirao odvjetnika Michaela O'Kanea, specijaliziranog za pitanja izručenja iz Velike Britanije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo