GOSPARI I POLITIKA / Ivica Roko opet napravio show, izašao u HOS-ovoj majici i ispalio: 'Može li na Stradunu nastupiti Thompson?'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik.hr

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković odgovorio je kako je trenutno zbog bolesti u obitelji Marka Perkovića to nemoguće. Uslijedila je lavina reakcija na majicu koju je nosio Roko

15.11.2023.
15:31
Dubrovački dnevnik.hr
VOYO logo

Srđev Đuro Capor je prijavio povredu poslovnika zbog majice vijećnika za koju kaže kako je uvredljiva i zatražio da se naloži vijećniku uklanjanje majice, ili da zaštitar izvede vijećnika. 

Predsjednik Vijeća Marko Potrebica je kazao da isto nije primijetio, kao i da nije shvatio o kojem se vijećniku radi niti o kojem se simbolu radi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga za govornicu je izašao vijećnik Ivica Roko u majici HOS-a i pitao može li na Stradunu nastupiti Thompson

Image
Foto: Dubrovački dnevnik.hr

Gradonačelnik Mato Franković je odgovorio kako je trenutno zbog bolesti u obitelji Marka Perkovića to nemoguće, a zatim se osvrnuo na majicu i izjave Capora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znakovlje svih postrojbi u Republici Hrvatskoj, koje su djelovale aktivno braneći ovaj grad, pa i 6. prosinca 1991. godine, a ujedno je to i ta postrojba, dobrodošlo je i prihvatljivo za hrvatsko društvo i naš grad. Tog 6. prosinca kad nam je bilo teško, nisu nam smetali ti i takvi simboli", kazao je Franković, a onda se osvrnuo i na ustaštvo. 

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Treba li HOS predvoditi Kolonu sjećanja?

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Treba li HOS predvoditi Kolonu sjećanja?

"Simbole ratnih postrojbi poštujemo i častimo, a sve ono što na bilo koji način korespondira s ustaštvom mi preziremo jer to ništa dobro nije donijelo hrvatskom narodu nego ga je samo podijelilo", izjavio je Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebica je napomenuo kako je zastava HOS-a legitimna kao i zastava svake druge postrojbe u Domovinskom ratu, kazao je kako znak HOS nije jednako ustaštvu i veličanju Ante Pavelića, pa zaključio kako će u svojoj političkoj karijeri podupirati ljude koji su bili pripadnici HOS-a da nose svoje uniforme i da se ističe njihovo znakovlje.

"Prvo, mogu samo potvrditi kako se korištenje bilo kakvog znakovlja povezanog s Drugim svjetskim ratom i ustašama neće se tolerirati. Nikakvo sjeme iz bilo kakvog režima iz Drugog svjetskog rata neće biti ovdje. No dok sam ja predsjednik Gradskog vijeća nikad nitko neće biti sankcioniran zbog HOS-ovih oznaka. To su ljudi koji su u kontinuitetu branili i stvarali hrvatsku državu", rekao je Potrebica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko je bez sankcije sa sjednice otišao nakon postavljenog pitanja, kao što i obično radi.

POGLEDAJTE VIDEO: Dubrovački aerodrom od sad nosi ime Ruđera Boškovića. Župan: 'On nije Srbin, a imenovanje je naša stvar'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo