Ivić Pašalić preveslao rođenog brata?

Pukla je ljubav između braće Ivića i Zdravka Pašalića.

27.4.2010.
12:44
VOYO logo

I ova priča vuče korijene iz devedesetih kada je Zdravkov rođeni i daleko poznatiji brat Ivić Pašalić odlučio ne baviti se medicinom i iz stana od 24 kvadrata krenuo u politiku.

Postavši jednim od najutjecajnijih političara u novijoj hrvatskoj povijesti, pogurao je i vlastitog brata poduzetnika u drvnoj industriji, točnije kontrolirao je tvrtku Zagrebdrvo. Tjednik navodi kako je ta firma devedesetih obilato kreditirana od strane Privredne banke, koja joj je otpisala najveći dio nevjerojatnih 22 milijuna maraka kredita, samo šest dana prije nego je koalicijska vlast zasjela u Banske dvore 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2002. godine Ivić Pašalić osniva svoju tvrtku Adriadrvo, koja počinje surađivati sa Zagrebdrvom i ulaziti u njezino vlasništvo, te Zdravko postaje suvlasnikom te nove tvrtke. Nakon nekoliko godina nastupio je nekretninski krah i Iviću je zatrebalo novca da plati svoje kredite Austrijancima.

Zdravko Pašalić u kaznenoj prijavi, čije dijelove objavljuje Nacional, prepričava da su njegov brat Ivić i direktor Adriadrva Zdravko Skaramuca u ljeto 22. kolovoza 2009. godine bez njegovog znanja sklopili čudan ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji. Ivić Pašalić taj je ugovor potpisao kao direktor fiktivne tvrtke Mundus viridis i kao direktor tvrtke Kapital konzalting. Skaramuca i Ivić su se dogovorili da Adriadrvo ustupi svoju dugotrajnu materijalnu imovinu na korištenje Mundus viridisu, dok se ta tvrtka obvezala Adriadrvu dati bjanko zadužnicu ispunjenu na 100 tisuća kuna, što je samo mali dio vrijednosti proizvodnih pogona tvrtke Adriadrvo, piše u prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spornom ugovoru Ivić Pašalić, navodi njegov brat, naveo je i kako je Kapital konzalting zaključio ugovor o kreditu od 1,5 milijuna eura s HAAB-om u Zagrebu i da je taj iznos uvećan za još 100 tisuća kuna tvrtka posudila Adriadrvu. Zdravko Pašalić tvrdi da te posudbe nije bilo, ali da je zahvaljujući njenom izmišljanju Kapital konzalting vlasnik ukupne imovine Adriadrva samo kako bi je Ivić mogao iskoristiti da bi platio svoje dugove. Obiteljsko-bankarsko-poduzetnička drama završava Zdravkovim zahtjevom prema istražnim organima da ispitaju ulogu njegovog brata i donedavnog bliskog suradnika Skaramuce u potpisivanju ovog štetnog ugovora i zloporabe položaja i ovlasti.

Prethodni članci:

arti-200912290167006 arti-201004130067006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo