KNJIŽEVNICA 'ZAKOPALA' PETROVA / 'Već dugo nisam čula tako fašističku izjavu. Čime si ti zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?'

Image
Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

'Božo Petrov i Nikola Grmoja žele odgajati svoju djecu kao da su njihovo vlasništvo i priječiti im informacije o svijetu i životu', napisala je među ostalim književnica Ivana Bodrožić

3.7.2021.
12:28
Srećko Niketić / PIXSELL
VOYO logo

Šef Mosta Božo Petrov stao je u obranu svoga bliskog suradnika Nikole Grmoje koji je ovih dana u istu rečenicu i isti kontekst, tobože tvrdeći da ga nisu razumjeli jedino nepismeni, strpao pedofile i pripadnike LGBTIQ zajednice.

"Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa Antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile, ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande?" upitao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov kaže da takvi moraju znati gdje im je mjesto

Petrov je u petak na televiziji N1 dosolio Grmojinu izjavu kazavši, među ostalim, da su oni koji ne misle poput njih dvojice manjina i da kao takvi moraju znati gdje im je mjesto.

"Pa ti ljudi koji mene prozivaju da sam radikal su čisti radikali. Svi očito imaju pravo na njihovo mišljenje. E pa nije tako. Moraju se probuditi u svojoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to. I da ih pozdravljamo. Ali moraju shvatiti da ću se ja za svoju djecu boriti isto kao što će se oni boriti za svoju", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je književnica Ivana Bodrožić reagirala na tu Petrovljevu tvrdnju napisavši u objavi na Facebooku da već dugo nije čula tako fašističku izjavu. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

'Božo dragi i Nikola, ja toleriram vas'

"Dugo nisam čula tako fašističku izjavu kao sinoćnju Bože Petrova da ”oni moraju shvatiti da su manjina i da im mi to toleriramo”. Jedan psihijatar, jedan kršćanin, jedan mainstream političar ne može shvatiti primitivnost koncepta manjine i nas ”bogom danih” koji njima, eto, nešto trebamo tolerirati, a da nas pritom ničim ne ugrožavaju. Odakle nama to pravo? Čime si zadužio ovaj svijet da nekoga toleriraš?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Petrov i Nikola Grmoja žele odgajati svoju djecu kao da su njihovo vlasništvo i priječiti im informacije o svijetu i životu, čuvajući ih od ”manjine” previđajući činjenicu da baš ta njihova dragocjena djeca mogu proplakati svoje djetinjstvo i odrastanje zbog očevih izjava. Život je često čudan i nadmudri nas uvijek, želim im da steknu takvu mudrost. I još nešto, Božo dragi i Nikola, u ovom izopačenom svijetu gdje bez razloga i svakog dana povređujete nas i naše građane, ja toleriram Vas. Danas i svaki dan preponosna na svoje prijatelje i obitelj. Živjeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo