IVAN TURUDIĆ: / Ne bih sudio Milanu Bandiću!

13.4.2015.
22:23
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić u u emisiji Pressing N1 Televizije komentirao je slučaj Milana Bandića te kazao da mu se čini da se iz dana u dan mijenja pravna situacija te da ne drži vodu konstatacija da isti sudac donosi drugačije odluke.

"Primjerice, odluka Ustavnog suda - u odluci je stajalo da se Bandić pusti na slobodu. Nakon toga Županijski sud nije mogao postupiti drugačije i svatko se mora povinuti odluci Ustavnog suda", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naljutilo ga novinarsko pitanje

Turudić tvrdi da nije istina da je on zvao Remetinec i tražio da se Bandića odmah pusti na slobodu.

"Mi smo dobili odluku kasno poslijepodne, zvali su ljudi iz Remetinca, pitali su me što da rade i ja sam im rekao da ga puste na slobodu", kazao je i rekao da ga je pitanje naljutio jer se insinuira da je zlouporabio svoje ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih sudio Milanu Bandiću", odgovorio je Turudić Dubravku Merliću.

Na upit zašto se slučaj Bandića pretvorio u pravnu trakavicu, kazao je da je Bandić zanimljiva osoba, javnost prati svaki njegov korak i samim time je i njegov slučaj zanimljiv. "Naš pravni sustav nije dovoljno izgrađen, zakoni nam nisu dovoljno kvalitetni", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li problem Ustavnog suda što ima mnogo sudaca koji nisu imali iskustva, kaže da je to nužnost i da Ustavni sud ne bi tako dobro funkcionirao da nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo