PERNAR ZAPREPASTIO NOVIM BISEROM NA FACEBOOKU: / Nevjerojatno kojim primjerom osporava teoriju evolucije

Image
Foto: Facebook

Ivan Pernar na svom je Facebook profilu doveo u pitanje evoluciju usporedivši je s bajkom o žabi i princu

27.8.2018.
10:53
Facebook
VOYO logo

Zastupnik Ivan Pernar, koji je poznat po tome što je doveo poznatog teoretičara zavjere Davida Ickea u Sabor, izgleda da je pomislio kako je ulaskom u politiku i Sabor zadobio i znanstveni autoritet govoriti o teoriji evolucije oko koje postoji čvrst konsenzus znanstvene zajednice.

Stoga je, čini se, danas osjetio potrebu hrvatskoj javnosti pokazati rezultate stečenog znanstvenog iskustva i znanja te je na svom Facebook profilu retoričkim pitanjem iskazao implicitno sadržan skepticizam u pogledu teorije evolucije, usporedivši je s bajkom o žabi i princu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vam netko ispriča da se žaba pretvorila u princa, tada je to bajka.

Međutim, ako vam kaže da je transformacija od žabe do princa trajala 500 milijuna godina, tada je to znanstvena činjenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujete li da bajka može postati stvarnost ako se u priču ubace dugi vremenski periodi?", napisao je ponosno Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su mediji objavili kako "lupeta" o evoluciji, Pernar im nije ostao dužan, pa se u novom komentaru zgraža nad "količinom agresije" zbog postavljenog pitanja kojim, navodno, samo želi potaknuti na razmišljanje.

"Fora je to kakva se količina agresije stvorila samo zato jer sam postavio pitanje s kojim vas potičem na razmišljanje. Nemojte slučajno misliti svojom glavom i postavljati pitanja da ne bi i na vas skočili", napisao je Pernar malo kasnije na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo