Tko će biti Ostojićev nasljednik?

"IDS će do Uskrsa predložiti novog kandidata za ministra turizma", poručio je predsjednik te stranke Ivan Jakovčić nakon ostavke dosadašnjeg ministra Veljka Ostojića.

9.3.2013.
20:51
VOYO logo

"IDS ne izlazi iz vladajuće koalicije", poručio je predsjednik te stranke Ivan Jakovčić nakon sjednice Predsjedništva, koja održana nakon ostavke njihovog ministra turizma Veljka Ostojićau Vladi Zorana Milanovića. "Spremni smo zasukati rukave i pokušati početi mijenjati stanje u ovoj zemlji, u suprotnome nikome neće biti dobro, a pogotovo ne našim građanima", poručio je Jakovčić. "Ne istupamo iz koalicije kao što se očekivalo, kao što su neki najavljivali. Mi smo odgovorna stranka. Želimo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje. Bez IDS-a se može. Mi smo svjesni naše veličine, znamo svoje mjesto pod suncem u ovoj zemlji, ali siguran sam da možemo dati kvalitetan doprinos u promjeni trendova, u promjeni smjera kojim ide ova država", rekao je Jakovčić. IDS će, kako je najavio Jakovčić nakon sjednice Predsjedništva, novog kandidata za ministra turizma predstaviti javnosti u roku dva tjedna.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica je za Dnevnik Nove TV komentirao odluku IDS-a da neće napustiti vladajuću koaliciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je IDS da za novog ministra turizma predlože upravo Ivana Jakovčića, jer je on "stručan i sigurno predstavlja najboljeg kandidata koji može učiniti najviše za Istru".

"Ubod" za premijera

Kako doznaje Večernji list, u IDS-u se neslužbeno čuje kako postoje inicijative da novi ministar turizma bude upravo Ivan Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će zanimljivo vidjeti kako će na tu informaciju reagirati premijer Milanović koji s Jakovčićem ne komunicira već nekoliko mjeseci, niti mu odgovara na SMS-ove. Predloži li IDS zaista Jakovčića, tim više će se potvrditi Jakovčićev politički instinkt i lukavstvo jer teško je zamisliti bolji "ubod" nekome tko te ignorira, a uskoro bi morao s tobom sjediti u Vladi.

Jedan od kandidata mogao bi bi biti i Giovanni Sponza, IDS-ov zastupnik i član saborskog odbora za turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo