Njoj je dosta / IT-jevka žestoko odgovorila Grabar-Kitarović: 'Prestani nam pomagati. Možeš početi raditi svoj posao'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Ponosna Grobnišćica', kako se nazvala, poručila je predsjednici da im 'prestane vrijeđati zdrav razum'

17.12.2019.
14:29
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na skupu u Osijeku rekla je kako je s predstavnicima stranih zemalja dogovorila Hrvatima poslove koje će raditi od kuće preko interneta i pritom zarađivati 8000 eura. Javnost ne prestaje komentirati tu njezinu izjavu.

"Emocije koje pokazujem jer sam ljudsko biće, suza za majke, udovice, napuštenu djecu, približavanje i pjevanje s narodom - kakvih li grijeha. Ili pak guranje u prvi red na NATO ili drugim sastancima. Ali na tim sastancima ja nisam Kolinda Grabar-Kitarović, nego predsjednica Republike Hrvatske i ne dopuštam da me se zgura u zadnji red, nego ću uvijek biti u prvom redu i pokazati svima tko je Hrvatska", opravdavala je svoje riječi Grabar-Kitarović na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poprilično žestok odgovor stigao je od IT-jevke Majde Manjgotić Paravić koja radi od kuće. 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Draga Kolinda,

kao osoba koja radi u IT industriji od kuće, kao zaposlena mama i ponosna Grobnišćica molim te da nam prestaneš pomagati. Posao si nalazimo i sami, u razvoj svojih kompetencija isto tako ulažemo sami, s konkurencijom se isto tako borimo i snalazimo sami. Ne štiti nas država, ne dižemo šatore, radimo i zarađujemo kad većina Hrvata spava jer je posao u drugoj vremenskoj zoni i ne žalimo se. Dapače, većina nas je sretna jer nam egzistencija ne ovisi o babama i stričevima te njuškama kakve ti inače ugošćuješ kao VIP goste na inauguraciji, a u slučaju da završe u zatvoru, planiraš im nositi kolače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što nam možeš eventualno dati je da napokon počneš raditi svoj posao promičući moralne i etičke vrijednosti u sklopu važne funkcije koju obnašaš i da popričaš, ne sa stranim tvrtkama i zemljama, nego sa svojim partijskim drugovima o tome da nam napokon skinete porezna opterećenja s plaće, olakšate rad s inozemstvom i da javni servisi budu servisi, a ne šalteruše s FP1 spikom.

Sve ove godine pokušavam opravdati poteze, geste, govore i ostalo jer mediji znaju krivo interpretirati, ljudi su zlobni, ti si članica velike stranke s unutarnjim borbama i podmetanjima i 'naša' Grobnišćica. ALI. Pristojnost i razumijevanje imaju svoju granicu i nestaju u trenutku kada netko ovako paušalno, lakonski odmahne rukom kao da je pronaći posao na globalnom tržištu nešto što može hrvatska država urediti s drugim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draga Kolinda, te socijalističke spike planske proizvodnje i tržišta su ti prolazile u vrijeme željezne koltrine, koltrine koju si jedva čekala da skinemo. Za dobro svih nas i naše djece, preklinjem te da se skupa sa svojim drugovima i biračima vratiš u 21. stoljeće i prestaneš svima nama koji već živimo u 21. stoljeću vrijeđati zdrav razum", napisala je u objavi na Facebooku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo