ISTRAŽUJE SE OKRŠAJ U BOLNICI: / Svjedoci tvrde da je Zadravec prva napala; obje bi mogle dobiti opomenu pred otkaz

Image
Foto: Goran Stanzl, Igor Kralj/Pixsell

Povjerenstvu za unutarnji nadzor KBC-a Sestre Milosrdnice svjedoci su navodno ispričali kako je Dijana Zadravec prva nasrnula na Miju Primorac i izbila joj mobitel iz ruke,

20.12.2019.
9:48
Goran Stanzl, Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Sestre milosrdnice pokušava rasvijetliti okolnosti okršaja između zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec i voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac. Jutarnji neslužbeno doznaje kako su ispitani svi svjedoci sastanka, osim Mije Primorac koja je na bolovanju. Ona će svoj iskaz poslati pisanim putem do ponedjeljka. Svi ostali, uključujući i Dijanu Zadravec, iako su usmeno svjedočili, moraju dati i pisani iskaz.

Image
OBRAČUN U VINOGRADSKOJ BOLNICI U ZAGREBU: /

Potukle se zamjenica ravnatelja i jedna djelatnica? Intervenirala i policija

Image
OBRAČUN U VINOGRADSKOJ BOLNICI U ZAGREBU: /

Potukle se zamjenica ravnatelja i jedna djelatnica? Intervenirala i policija

Vidljive ozljede

Iako još nema službenog priopćenja, doznaje se kako su svjedoci potvrdili da je Zadravec prva nasrnula na Primorac. Jedina nepodudarnost u iskazima tiče se toga je li ona istrgnula mobitel Miji Primorac ili ju je udarila po ruci. U oba slučaja, svjedoci navode kako joj je mobitel ispao iz ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac je uzvratila Dijani Zadravec te ju odgurnula, nakon čega je ova ponovno nasrnula i ogrebala Primorac po ruci. Teži okršaj spriječio je jedan od sudionika sastanka koji je razdvojio dvije liječnice. Primorac je nakon incidenta otišla na preglede te otvorila bolovanje.

"Mia Primorac ima vidljive ozljede. Naime, na desnoj ruci, i to podlaktici i nadlaktici, ima ogrebotine, a jučer su se na tim mjestima vidjele i modrice", potvrdila je osoba iz bolnice koja je vidjela Miju Primorac nakon incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijsko postupanje

Čitav slučaj mogao bi završiti opomenama pred otkaz za obje zaposlenice, jer u bolnici smatraju da si ne smiju dopustiti bilo koji oblik fizičkog ili psihičkog nasilja.

"Pa ovo je zdravstvena ustanova. Svi su zaposlenici u potpunom šoku što se dogodio takav incident. To nije primjereno u birtiji, a pogotovo ne u bolnici. Sramota za cijelu našu ustanovu, a o njima koji su do ovoga doveli da i ne govorim", potvrdio je jedan od zaposlenika bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim internih sankcija koje će donijeti bolničko povjerenstvo, i policija bi mogla povući konkretne poteze. Naime, Primorac je nakon incidenta pozvala policiju, koja je također ispitala aktere sastanka na kojem se dogodio sukob. Nije poznato hoće li protiv sudionica okršaja biti podnesena samo prekršajna ili možda čak i kaznena prijava.

Izvješće u ponedjeljak

Obje zaopslenice nisu bile raspoložene za razgovor s medijima. Zadravec je poslala kratko priopćenje u kojem "s obzirom na medijski prikaz koji već po višekratno viđenom scenariju iniciraju uvijek isti novinari, želim izvijestiti javnost da negiram neistinite tvrdnje u vezi mog agresivnog ponašanja te sve insinuacije koje su objavljene." Sve je nazvala senzacionalističkim medijskim objavama i dodala da vjeruje da će pravosudna tijela i bolničko povjerenstvo objektivno utvrditi sve činjenice u vezi sa sukobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, Mario Zovak potvrdio je da očekuje izvješće povjerenstva u ponedjeljak. Kao motiv napada i dalje stoji europski projekt o edukaciji za kupnju magneta 3 Tesla, kojeg je dobila Zadravec, a Primorac poništila zbog proceduralnih pogrešaka, što je ova doživjela kao opstrukciju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo