PNUSKOK UPAO U MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE / Češljaju projekt Slavonija, Baranja i Srijem: Pod lupom dvoje bivših ministara koji su već bili u problemima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pod istragom su projekti u Virovitici i Vinkovcima koje su odobrili bivši ministri Tomislav Tolušić i Gabrijela Žalac

17.9.2021.
13:54
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pod istragom su PNUSKOK-a, doznaje RTL Potraga. Na meti istražitelja je pompozno najavljivani, ali zbog mnogih nepravilnosti u dodjeli bespovratnih europskih sredstava osporavani projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Doznaje se kako su istražitelji od Agencije zatražili podatke o ugovorenim i isplaćenim visinama potpora te o korisnicima. Među podacima, PNUSKOK inzistira na zapisnicima o odlučivanju o pojedinim potporama i dodjeli sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi ministara na spornim projektima

Navodno je riječ o projektima o kojima su odlučivali bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, njegova bivša kolegica iz resora regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, bivša ravnateljica Agencije Matilda Copić te njen nasljednik na toj funkciji Antun Vujić.

"Pojma nemam ni o čemu. Mi sve što smo radili, smo radili kako treba, a neka svatko radi svoj posao", kratko je komentirao Tomislav Tolušić, dok bivša ministrica Žalac nije imala komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo: 'Nemamo takvih informacija'

U fokusu PNUSKOK-a su, navodno, najviše projekti u Virovitici i Vinkovcima. O svemu su se oglasili i iz Ministarstva poljoprivrede.

"Ministarstvo poljoprivrede u ovom trenutku nema takvih informacija. Da su predmetne institucije i zatražile dostavu određenih podataka, Ministarstvo poljoprivrede iste ne bi bilo u mogućnosti iznositi s obzirom na odredbe posebnih propisa koji se primjenjuju pri istražnim radnjama", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo