Medvjed im načeo košnicu s medom

Tijekom srpnja i kolovoza u unutrašnjoj Istri učestale su dojave o susretu s medvjedom. Posljednja dojava dolazi od obitelji Črnac, kojima je medvjed oštetio košnicu.

7.8.2012.
21:03
VOYO logo

Obitelj Črnac drži košnice pčela u Čiriteškoj vali, stotinjak metara od prvih kuća u Čiritežu, nadomak državne ceste Lupoglav - Buzet. Da im je medvjed načeo košnice otkrili su u utorak ujutro. Kažu, ovo nije prvi put da imaju problema s medvjedima - prije šest godina također su imali problema s njima.

Ovaj put je medvjed tek načeo pčelinjak, jer stradala je jedna od 32 košnice. "Nedavno je u obližnjem Cunju viđena medvjedica s mladima pa je moguće da je upravo ova medvjeđa obitelj zašla u pčelinjak", kaže Marija Črnac za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susreti sve češći

Tijekom srpnja i kolovoza u unutrašnjoj Istri učestale su dojave o susretu s medvjedom. Pretpostavka je da je riječ o više medvjeda koji su se zbog suše spustili s Ćićarije u potrazi za hranom i vodom. Divljač također trpi zbog suše, presušila je većina izvora i lokvi pa Lovačko društvo Mirna cisternama vozi vodu u lovište kako bi omogućilo neometano napajanje divljači.

Lovci mole građane da im dojavljuju lokacije zapuštenih i nepristupačnih izvora kako bi prokrčili pristup i sanirali ih. Do sada su sanirali šest takvih izvora na buzetskom području, gdje još uvijek ima malo vode. Zbog ekstremne suše LD Mirna planira obustaviti do daljnjeg lov na divljač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo