PROMJENE NA POMOLU / Ističu rokovi čelnim ljudima u reformi obrazovanja: odlaze li danas sa svojih pozicija Vican i Culej?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Navečer također istječe rok nastavnicima i profesorima, odnosno članovima stručnih skupina, da se izjasne jesu li spremni nastaviti raditi na dokumentima

14.9.2017.
8:44
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, od danas više službeno ne bi trebala imati nikakve veze s radom Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja. Njenu funkciju preuzima premijer Andrej Plenković, a uz njega će dvije suvoditeljice biti ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Vesna Bedeković.

Kako doznaje Večernji list, Vican se nudilo da bude članica Posebnog stručnog povjerenstva, ali je ona to odbila. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za N1 je također dala do znanja da je Vican isteklo vrijeme poručivši kako ona "zasigurno može pridonijeti, ali definitivno to treba biti timski rad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vican je zbog toga i pisala predsjednici te je poručila kako se radi o sadržaju kojim se ona obraća predsjednici, a ne javnosti. Plenković bi danas također trebao imati rješenje za ekspertnu radnu skupinu u kojoj će Jasminka Buljan Culej morati napustiti fotelju voditeljice, ali se isti princip neće primijeniti za dosad izabrane članove ekspertne radne skupine.

Prema neslužbenim informacijama, oni bi trebali ostati u skupini, dok će se novi natječaj, tj. poziv, raspisati za voditeljsku poziciju i ostale pozicije koje su do sada bile nepopunjene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navečer također istječe rok nastavnicima i profesorima, odnosno članovima stručnih skupina, da se izjasne jesu li spremni nastaviti raditi na dokumentima koje su pripremali za kurikularnu reformu nakon što im je to pitanje e-mailom postavila ministrica Divjak, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo