Ispiti Tipurićeve ljetne škole mogli bi se poništiti

Ministarstvo znanosti naredilo je Sveučilištu u Zagrebu da u sljedeća tri mjeseca provede temeljitu analizu svih ispita koje su studenti Ekonomije položili u Međunarodnoj ljetnoj školi.

9.2.2010.
13:10
VOYO logo

Na zahtjev USKOK-a analizu rada Međunarodne ljetne škole provelo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, no izvješće nije bilo dostupno jer je ono tajna sve dok ne dospije u USKOK.

Ipak, piše Jutarnji list, otkriveno je da su dokumentu provedene analize postoji niz nezakonosti u djelovanju Međunarodne ljetne škole. Najdrastičniji je primjer pravo studenata da u Ljetnu školu prenesu ispite koje nisu položili tijekom godine, pa čak i da polože ispite s godine koju još nisu ni upisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za gotovo stopostotnu prolaznost ispita bilo je potrebno platiti 2000 kuna za tečaj od 15 dana. Odluka o tome jesu li studenti na legalan način položili ispite trebala bi biti donesena nakon analize Sveučilišta.

Istodobno su velike šanse da prof. dr. Darko Tipurić, kojega je rektor Aleksa Bjeliš 20. siječnja suspendirao s mjesta dekana Ekonomskog fakulteta, ostane na čelu te institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Bjeliševa odluka o Tipurićevoj suspenziji može postati trajna tek kada je dvotrećinskom većinom potvrdi Senat, koji će o tome odlučivati danas na sjednici. Ako Senat podrži Tipurića, što prema riječima nekih dekana uopće nije nemoguće, upravo bi on mogao biti protukandidat Bjelišu koji se ovih dana ponovno planira kandidirati za rektora, piše Jutarnji list.

Prethodni članak:

arti-201001200333006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo