'Ispisao sam se iz HSLS-a, neću se valjati u tom blatu'

3.2.2010.
21:08
VOYO logo

"Nije bitno što će biti sa Croatia osiguranjem, danas je tema stranka", kazao je Hrvoje Vojković nakon što je izašao sa sjednice Središnjeg vijeća HSLS-a kada je upitan o tome hoće li biti razriješen ili će sam podnijeti ostavku na mjesto šefa uprave.

arti-201002030618006Poručio je i kako se "nije rodio kao šef Croatia osiguranja". Ustvrdio je kako je Kosor u relativno malo vremena uspio napraviti puno toga, prije svega destabilizirati koaliciju i stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako ima svoju matičnu profesiju i projekte nevezane za COS, koji je pod njegovim predsjedanjem odlično poslovao.

"Ako govorimo o ekonomskim elementima oni kažu jedno, a politički drugo i zbog toga dajem na raspolaganje svoj mandat premijerki", kazao je Vojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosoru osim zabrane govora i rasturanja koalicije, zamjera i "manipuliranje ljudima i stranačkim tijelima".

Sukob u stranci koji je i privatne prirode, ali ne sa njegove strane, kaže Vojković, "je takav da kolege nisam mogao dovesti u situaciji da budu njegovi taoci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No možda je najstrašnije što je mogao napraviti stranci liberalnog predznaka je uskrata prava na vlastito političko mišljenje", dodao je.

Sjednicu je prije završetka napustio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor: Možda je mislio na blato svoje vikendice

Kosor i Đurđa Adlešić istupili su zajedno ispred predstavnika medija i potvrdili da je Vojković ispisan. Upitan za komentar o Vojkovićevoj konstataciji da se neće valjati više u političkom blatu, Kosor je odgovorio:

"Možda je mislio na blato na svojom vikendici. HSLS sigurno nije u blatu i mi ćemo nastaviti jedinstveno raditi. On je istupio iz HSLS-a i nakon ovoga mi više ne želimo komentirati gospodina Hrvoja Vojkovića", kazao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adlešić i Kosor su opovrgnuli da je Čehok napustio sjednicu ranije iz protesta, i kazali kako je sudjelovao u raspravi, a onda tek izašao.

"Ne radi se o nikakvom posebnom činu", kazala je Adlešič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je pripisao turbulencije u HSLS-u burnim mjesecima koje prolaze sve političke stranke, pa su na sjednici Središnjeg vijeća jednoglasno razriješili potpredsjednika.

"Imali smo prijedlog suspenzije Hrvoja Vojkovića i u raspravi je bilo vidljivo gotovo stopostotno jedinstvo oko te odluke. Vojković je bio prisutan i iznio svoje argumente. Kada je vidio situaciju na Središnjem vijeću podnio je pisanu ostavku i pobjegao sa sjednice", izjavio je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je kako će na koordinaciji stranaka predložiti da upravom Croatia osiguranja predsjeda stručna, nestranačka osoba koja će na pravi način obavljati svoj posao. Naglasio je i da je Vlada ta koja će odlučiti o Vojkovićevom nasljedniku u CO-u.

Opovrgnuo je glasine da je za HDZ kazao da je kriminalna stranka, a premijerka Jadranka Kosor lažljivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko vas je u ovim igrama apsolutno krivo informirao. Koalicija ide dalje i HSLS je čvrst koalicijski partner HDZ-a", zaključio je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo