Iščašila zglob lani u Tunisu, liječenje još uvijek plaća

Andrijana iz Osijeka u Tunis je s prijateljicom putovala još lani. Na putu su imale prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene. 'Njeno liječenje je stajalo nešto više od 3.

16.8.2011.
19:07
VOYO logo

Strahujući zbog zdravstvenih problema brojni građani sve češće posežu za osiguranjem pri putovanju na godišnji odmor. U skladu s tim i osiguravajuće kuće bilježe sve veći broj ugovorenih polica putnog osiguranja.

No, brojni su i oni kojima ta osiguranja ne pomognu na odmoru. Naime, dogodi se da zbog nesreća tijekom odmora građani u drugoj zemlji zatrebaju liječničku pomoć koju po povratku s puta, bez obzira na osiguranje, i dalje plaćaju. Štoviše, računi dosegnu astronomske iznose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putovala sam lani u Tunis i uplatila putno osiguranje za sedam dana po cijeni od 80 kuna, a prijateljica je svoje platila 30 kuna. No, na nesreću, cijela grupa je sudjelovala u prometnoj nezgodi. Ja sam slomila ruku, a ona iščašila ručni zglob. Moj trošak liječenja bio je čak 6.000 eura, ali ga je osiguranja pokrilo. Njeno liječenje je stajalo nešto više od 3.000 eura, a osiguranje joj je pokrilo samo 200! Morala je podići kredit da se riješi tog duga koji i danas otplaćuje", ispričala je Osječanka Andrijana za Glas Slavonije.

Iz osiguravajućih kuća i putnih agencija kažu kako građani u pravilu mogu biti sigurni da će ako uplate policu od stotinjak kuna za osam dan putovanja moći pokriti troškove liječenja u prosjeku u vrijednosti od 12 tisuća eura. No, ipak treba dobro pripaziti kakvo se osiguranje uplaćuje, što ono nudi, kakvi su mu uvjeti i može li pokriti troškove koji se eventualno mogu pojaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107140082006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo