Ipak smo izbjegli granični kaos!

19.6.2013.
19:33
VOYO logo

Potpisima stavljenim na trilaterali Hrvatska-BiH-EU napokon je otklonjena opasnost i izbjegnut granični kaos koji je prijetio od gotovo potpune blokade građana BiH nakon hrvatskog ulaska u EU 1. srpnja.

Ugovor o graničnim prijelazima i Sporazum o pograničnom prometu između dviju zemalja potpisao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, dok su njegov zamjenik i inoministar Zlatko Lagumdžija i hrvatska šefica diplomacija Vesna Pusićpotpisali Zajedničke izjave o slobodnom tranzitu preko teritorija RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je europski projekt', rekla je hrvatska šefica diplomacije nakon potpisivanja zajedničke izjave.

U prijateljskom ozračju

'Željeli smo to učiniti u konstruktivnom i prijateljskom ozračju. Hvala što ste nam pomogli u ovom projektu, koji će označiti našu zajedničku europsku budućnost. Hrvatska je na putu prema EU postala mnogo funkcionalnija i organiziranija zemlja. I mislim da će se isto to dogoditi i u BiH', ocijenila je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bevanda je kazao da potpisani sporazumi omogućuju život i donijet će napredak svima u BiH, te pomoći gospodarstva BiH i Hrvatske.

'Ovo je povijesni događaj za Balkan, ali i EU. Jedinstveno europsko tržište je na vratima Bosne i Hercegovine, ona neće biti ostavljena', poručio je prethodno povjerenik za proširenje Stefan Fuele.povukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo