Analizaramo /

Ipak bi mogao bi završiti na izlaznim vratima: Jesu li Brkiću odbrojani dani u vrhu HDZ-a?

Dok DORH traga za nestalim spisom o probijanju mjera nadzora iz afere elitne prostitucije, policija je krenula u akciju

7.10.2018.
22:02
VOYO logo

Afera KUM ne bliži se kraju. Potvrđeno nam je i da posebna skupina u policiji istražuje kompromitaciju istraga. Zamjenik predsjednika HDZ-a odbija bilo kakvo izjašnjavanje do daljnjega, a iz stranke ponavljaju ono što je njihov šef Andrej Plenković već komunicirao - sve treba prvo rasvijetliti.

 A tada Milijana Brkića očekuje i stranački obračun jer, kako nam sami tvrde, u HDZ ne žele trpjeti političku štetu dulje nego je nužno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok DORH traga za nestalim spisom o probijanju mjera nadzora iz afere elitne prostitucije i prepucava se sa sudom tko je što skrivio, i policija je krenula u akciju. Osim spisa iz 2011. istražuje se i curenje informacija iz slučaja Mamićevih SMS-ova.

"Mogu vam reći da je oformljena posebna radna skupina. Budite uvjereni, hrvatska policija će napraviti sve što je u njenoj nadležnosti. Moram naglasiti da nikada nije bilo nikakvih političkih pritisaka", rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj policije tvrdi da su sve podatke DORH-u dali i u jeku afere prije sedam godina u koju je kao tadašnji zamjenik ravnatelja upleten i Milijan Brkić. Curenje podataka, nestajenje spisa... Sve to nema veze s HDZ-om, javno je kazao prvi čovjek MUP-a.

"Sve što je u ovom trenutku u opticaju je nešto što leži na institucijama koje su neovisne, koje sve što se postavlja kao pitanje trebaju razriješiti, tako da to nema veze niti s pojedincima niti sa strankama", kaže Davor Božinović, ministar unutranjih poslova.

Vojnik stranke Brkić mogao bi završiti na izlaznim vratima, jer afera s kojom ga se povezuje sve više opterećuje HDZ.

"Treba do kraja rasvijetliti, raščistiti, jačati institucije, i tek tada zaključivati", poručuje premijer i šef stranke Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije bilo Brkića koji je otkazao poslušnost Karamarku, ne bi bilo ni Plenkovića na čelu HDZ-a, ali ni Brkića potpredsjednika Sabora. RTL-ov politički analitičar Krešimir Macan, donedavno premijerov savjetnik, smatra da ne treba brzati sa zaključcima o Brkićevom kraju:

"Svi iščekuju nalaz istrage da bi se moglo razgovarati o sljedećem koraku. I jedni i drugi rade kontrolu štete, a čeka se pravorijek DORH-a odnosno policije", kaže Macan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić danima ne izlazi iz fokusa javnosti, ali ipak medijski ne istupa. Mnogi u HDZ-u misle da neće otići bez borbe. No ta bi borba mogla biti uzaludna. Macan dodaje kako, ako se bilo što od toga utvrdi, onda će od strane javnosti biti osuđen i prisljen dati ostavku na sve funkcije.

U HDZ-u očito ne cvatu ruže ni kada su na vlasti, a i premijeru nije svejedno uoči prosvjeda u Vukovaru kojeg organiziraju upravo ljudi iz njegove stranke.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo