OTPUŠTENA JER JE POJELA 2 KRIŠKE PRŠUTA: / Odbijena žalba bivšoj djelatnici, ona tvrdi - 'Nemam što jesti'

Image

Suzana Šešo u rujnu 2015. dobila je otkaz u Intersparu, nakon što je za marendu u zadarskom trgovačkom lancu pojela dvije kriške pršuta.

7.2.2017.
18:26
VOYO logo

Bivša djelatnica otkaz je dobila nakon što je poslodavac s pomoću nadzornih kamera utvrdio da je 17. rujna 2015. konzumirala dvije kriške prušta bez njegova odobrenja.

'U zadarskom Intersparu sam radila od njegova otvorenja punih 11 godina. Nikada nas nitko nije upozorio na ponašanje zbog kojeg sam kažnjena. Neki su zbog iste i mnogo gorih stvari bili samo opomenuti, ali samo sam ja dobila otkaz', rekla je Šešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu mogli utvrditi da je bila gladna i iscrpljena

Zagrebački županijski sud je ukinuo prvostupanjsku presudu jer je smatrao da nisu bile dovoljno razjašnjene okolnosti povrede radnog prava, odnosno smatrao je da nije dovoljno utvrđena činjenica da je Šešo tog dana bila gladna i iscrpljena, iako je natašte prekrcavala novu robu s paleta na police i posluživala mušterije. Višem sudu to nije bilo dosta da opravda njezinu konzumaciju pršuta bez odobrenja poslodavca, dok je drugostupanjski sud naveo kako nije navedeno na temelju kojih dokaza je utvrđena činjenica da je djelatnica Interspara spornog dana bila gladna i iscrpljena.

'Navod prvostupanjskog suda da je tužiteljica na kraju radnog dana bila gladna i iscrpljena, a kojim se opravdava konzumacija pršuta bez odobrenja poslodavca, odnosno bez da ga je tužitljica platila, nije obrazložen, odnosno nije navedeno na temelju kojih dokaza je utvrđena navedena činjenica', navodi se u obrazloženju presude Županijskog suda u Zagrebu kojom je ukinuta presuda zadarskog Općinskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narušila je povjerenje poslodavca

Kako je objasnila sutkinja Ivana Čačić Brčić, službeni zahtjev Šešo u cijelosti je odbačen jer je konzumirajući hranu bez odobrenja poslodavca i bez da je platila prekršila interne akte o poslovanju, čime je narušila povjerenje poslodavca, što je dovoljno za izvanredni otkaz o radu. Šešo također mora podmiriti troškove suđenja u iznosu većem od 13 tisuća kuna.

Zbog cijele situacije Šešo je očajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako se osjećam? Ne toliko dobro kao bivši premijer Ivo Sanader ili gradonačelnik Božidar Kalmeta. U rangu sam psa Mede koji nije smio lajati. Sada sam u prilici da nemam što jesti jer sam postala socijalno ugrožena osoba', rekla je Šešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo