OPREZ, PRIJEVARA! / PBZ banka upozorila klijente: 'Ako dobijete ovaj mail, ne otvarajte ga'

Image
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iz PBZ-a su upozorili klijente da obrišu e-mail s naslovom 'Automatsko deaktiviranje vašeg računa' te da ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne, niti bankovne podatke

23.2.2022.
16:37
Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Klijenti Privredne banke Zagreb našli su se na meti prevaranta koji koriste ime banke. Šalju lažne e-mailove u kojima se nalazi poveznica na stranicu koja ne pripada PBZ-u. Upozorenje banke prenosimo u cijelosti:

"Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d. Lažne poruke dolaze od pošiljatelja "PBZ [PBZ@univecocasa.com]" za subject/predmet/naziv imaju: "Automatsko deaktiviranje vašeg računa“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana s Privrednom bankom Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite. Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova", priopćili su iz PBZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo