INSPEKTORI UNIŠTILI ČETIRI TONE SUMNJIVOG MESA I STOKE: / Tajno klali, radili ćevape i prodavali ih ugostiteljima!

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Hrvoje Jelavić

Carina, ministarstva poljoprivrede i financija te nadležni inspektori zaplijenili su i uništili više od četiri tone mesa i stoke.

4.7.2016.
20:31
PIXSELL/Ilustracija, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Kako je izvjestilo Ministarstvo poljoprivrede, "prilikom provođenja inspekcijskih nadzora dana 17. i 24. lipnja 2016. godine oduzeto i neškodljivo uništeno mesa i mesnih pripravaka ukupne težine 2279,5 kg te 30 prasadi, 39 janjadi, 5 teladi i 1 june ukupne težine 1872 kg.

Isto tako oduzeto je 8 komada alata i strojeva koji su se koristili u neregistriranoj obradi mesa" na jednoj lokaciji u Krapinsko-zagorskoj županiji, na jednoj lokaciji u Zagrebačkoj županiji te na tri lokacije na području Šibensko-kninske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AKCIJA U HRVATSKOJ: /

U mesnicama i klaonicama pronašli 1450 kg sumnjivog mesa opasnog za zdravlje!

Image
AKCIJA U HRVATSKOJ: /

U mesnicama i klaonicama pronašli 1450 kg sumnjivog mesa opasnog za zdravlje!

Bez prateće dokumentacije

U registriranim klaonicama na području Zagrebačke i Šibensko-kninske županije zatečeno je meso bez propisane prateće dokumentacije i bez prijave klanja (a time bez provedenog propisanog veterinarskog pregleda).

Također je u stočnim depoima klaonica zatečen veći broj stoke bez propisane prateće dokumentacije i propisanih oznaka kojima bi se moglo utvrditi podrijetlo životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilegalna klaonica

Nadzor je obuhvatio i privatni stambeni prostor u kojem su se klale životinje te "obavljala neregistrirana djelatnost izrade mesnih pripravaka", odnosno izrađivali ćevapi i pljeskavice koji su većinom završavali u ugostiteljskim objektima, najčešće fizičkih osoba.

Ministarstvo navodi kako su protiv počinitelja prekršaja pokrenute mjere te je izdano pet optužnih prijedloga, dok su prostori u kojima se je obavljala ilegalna djelatnost prerade mesa i klanja životinja zapečaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo