REKONSTRUKCIJA VLADE / Insajder otkrio detalje razgovora u HDZ-u: 'Ministrica se ispričala Plenkoviću. Preuzela je dio odgovornosti za ono što se dogodilo...'

Ivan Anušić komentirao je rekonstrukciju Vlade te otkrio hoće li rušiti Vladu ako njome bude zahvaćena i ministrica Tramišak

29.3.2022.
20:25
VOYO logo

Ivan Anušić gostovao je u RTL-u Danas gdje je prokomentirao rekonstrukciju Vlade pa rekao kako je ista potrebita, a da premijer ima suglasje i s koalicijskim partnerima. Naveo je kako premijer bira svoj tim, on daje prijedlog.

Osječko-baranjski župan slovio je kao jedan od pokrovitelja ministrice Nataše Tramišak, a sada je kazao da će premijer odlučiti hoće li ona ostati na poziciji ili će biti zahvaćena rekonstrukcijom. "Razgovarali smo premijer i ja prije sastanka, razgovarala je i ministrica Tramišak. Postoji suglasje da će rekonstrukcija biti potrebita, ona će se napraviti", kazao je i dodao da su rekonstrukciju poduprli i koalicijski partneri HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo razgovarali hoće li ministrica Tramišak ostati u Vladi. Razgovarali smo argumentima, kao normalni ljudi i prošli sve teme koje se tiču te problematike i situacije koja se dogodila", rekao je Anušić misleći na situaciju u kojoj je premijer Plenković iz medija doznao da je ministrica dobila prijetnje oko natječaja vezanog za nabavu softwarea.

Image
NOVO MJEŠANJE KARATA /

Plenković potvrdio nagađanja: 'Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem opsegu i koliko, to ću ja odlučiti'

Image
NOVO MJEŠANJE KARATA /

Plenković potvrdio nagađanja: 'Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem opsegu i koliko, to ću ja odlučiti'

"Rušiti neću ništa, to je moja Vlada"

Upitan hoće li on sam pristati ako premijer odluči da Tramišak ode, govori da on tu nema pravo glasa jer premijer odlučuje i on si sam bira tim u Vladi. "Rješavat ćemo to jednim normalnim, civiliziranim razgovorom, a ne prepucavanjima, niti dizanjem bilo kakvih tenzija", kazao je i dodao da HDZ-u u ovom trenutku treba jedinstvo i sinergija s obzirom na izazovima s kojima se suočavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anušić je rekao da neće ići na rušenje Vlade, ako Plenković smijeni ministricu Tramišak. "Ja u svom životu nikada nisam ništa rušio nego sam okupljao i zato smo imali rezultate u županiji. Rušiti neću ništa, to je moja Vlada i ta je teza potpuno netočna", kazao je Anušić te dodao kako će premijer morati objasniti zašto smjenjuje ili ne smjenjuje ministricu Tramišak.

"Ministrica se ispričala premijeru"

Otkrio je i još jedan detalj sa stranačkih sastanaka. "Ministrica se na prvom sastanku ispričala premijeru zbog situacije u kojoj su se svi našli. Ključno je da oni i dalje komuniciraju", rekao je i dodao će kroz razgovor doći do rješenja, a tvrdi i kako nema zamjenu za Tramišak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O drugim imenima nije govorio, kazao je da će biti šira rekonstrukcija Vlade, ali da o tome na kraju mora odlučiti premijer. Naglasio je da će rekonstrukcija biti brzo, možda čak i do Uskrsa.

"Situacija oko Nataše Tramišak izgledala je čudno jer se nije iskomunicirala s premijerom", kazao je i dodao da Tramišak nije pustila tu informaciju o prijetnjama u medije te dodao da je sve prešlo na institucije koja sada trebaju odraditi svoj posao. Otkrio je i da je ministrica Tramišak spremna na sve, i da bude smijenjena, ali i da ostane u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je to i izjavila da je preuzela i dio odgovornosti za ono što se dogodilo i što se moglo iščitati iz medije. Time je pokazala da je spremna na svako rješenje", zaključio je Anušić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo