Inine postaje bez glazbe jer HRT-u ne plaćaju pretplatu?

1.4.2010.
10:10
VOYO logo

Djelatnici na splitskim Ininim benzinskim postajama potvrdili su kako je iz Uprave stigao dopis kojim se, bez obrazloženja, obavještavaju kako je radio na poslu ubuduće zabranjen. Ostali su bez glazbe, ali i bez vijesti.

Takva zabrana na ostalim benzinskim postajama nije uvedena, na njima se i dalje sluša radijski program, a na OMV-ovim postajama su, primjerice, upaljeni i televizijski prijamnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija je od Ine zatražila da obrazloži svoju odluku, ali unatoč obećanju odgovor nije stigao.

Prema neslužbenim informacijama, odluka o zabrani slušanja radijskih programa i njihova emitiranja preko zvučnika donesena je nakon HRT-ovih kontrola, kojima je utvrđeno kako prijamnici nisu prijavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a, nije izrijekom potvrdio da je Inino neplaćanje pretplate uzrok tome, no napominje kako HRT-ovi kontrolori, u sklopu redovnog posla, obilaze privatne objekte i poslovne objekte, pa tako i Inu, provjeravajući ima li u tim objektima radijskih ili televizijskih prijamnika koji nisu prijavljeni za plaćanje pretplate.

Razlog tišini na Ininim benzinskim postajama moglo je biti i neplaćanje autorskih naknada ZAMP-u, ali u Hrvatskom društvu skladatelja to su opovrgnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo