pritisak na vladu / Inicijativa Prolife kreće u ofenzivu: 'Imamo znanstvene dokaze da život počinje začećem'

'Nikoga ne osuđujemo, ali želimo jednu otvorenu raspravu o tome što je pobačaj. Četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj rekla su da život počinje začećem', ističu iz Prolifea

17.3.2017.
12:10
VOYO logo

Građanska inicijativa Prolife.hr održala je konferenciju na kojoj je objavila službeni početak skupljanja potpisa za peticiju 'Imam pravo živjeti', piše Index.hr. 

Skupljanje potpisa trajat će do Uskrsa, a iz inicijative Prolife prva se obratila Matea Glavaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas službeno počinjemo s peticijom. Želimo da Sabor i Vlada, sukladno odluci Ustavnog suda, u sljedeće dvije godine donesu novi zakon", rekla je Glavaš novinarima. 

Predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj, Katarina Kovačević, pojasnila je njihove stavove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski pokret za život i obitelj podržava inicijativu 'Imam pravo na život'. To je temeljno pravo iz kojeg proizlazi svako drugo pravo. Pozivamo hrvatsku vlast da pomogne svim trudnicama. Neka u nacrt zakona stave mjeru o zaštiti od zlostavljanja trudnica koje, kad svojim poslodavcima kažu da su trudne, dobiju otkaz. Žene često zlostavljaju obitelji i najbliži, treba postojati mjera zaštite za svaku trudnicu", rekla je Kovačević. 

Nakon nje novinarima se obratio Vice Batarelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo spremnu mrežu, prikupljat ćemo potpise na trgovima, u župama i preko interneta. Jedna od važnijih stvari je senzibiliziranje, sve više mladih ljudi priča o pobačaju. Nikoga ne osuđujemo, ali želimo jednu otvorenu raspravu o tome što je pobačaj. Četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj rekla su da život počinje začećem. Vi možete peticiju uzeti, odnijeti je na rođendan kod prijatelja i potpisati, to je jedan pritisak na našu vladu da donese zakon za nerođene", rekao je Vojnović.

Mario Vojnović je dodao kako će se kampanja održavati na lokacijama od Vukovara do Dubrovnika, piše Index. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo