Koliko će vas stajati prvi Advent s eurima, izračunao je reporter RTL-a Borko Brunović.
Sušene, dimljene, pečene ili kuhane. Kobasice se krčkaju, mirisi se šire, a vjesnici Adventa vratili su se u metropolu. Kao i obično ponuda je raznovrsna, a prvi put ove godine - u eurima.
Kobasice su ove godine skuplje nego prošle, potvrdio je Dalibor Šušnja, vlasnik kućice na zagrebačkom Adventu.
Posve očekivano nezaobilazna inflacija stigla je i do adventskih kućica. Kuhano vino prošle je godine bilo dvadesetak kuna, a sada je oko 3,5 eura. Fritule su koštale tridesetak kuna, sada su s preljevima 6,5 eura, javlja Brunović.
Kobasice koštaju i po 8 eura
Kraljice Adventa, kobasice, bile su po četrdesetak kuna, a sada su i do 8 eura, odnosno 60 kuna.
S obzirom na kvalitetu sastojaka i pripreme kuhari kažu da jeftinije ne mogu biti. Vrhunske delicije kuhaju se satima.
Iako je svečano otvorenje zagrebačkog Adventa tek u subotu, neke kućice već rade punom parom. Prvi posjetitelji su zadovoljni s onim što su probali i ne opterećuju se cijenama.
"Cijene - pojma nemam, vidjeli ih nismo, nismo pitale koliko košta", rekla je posjetiteljica koja je bila sretna i zadovoljna s onim što je pronašla.
A što će reći strani turisti, znat ćemo već u subotu.
POGLEDAJTE VIDEO: Milijardu lampica i Ledeni park na Tomislavcu: Uskoro počinje Adventska božićna čarolija! Evo što nas sve očekuje