IMOVINSKE KARTICE NOVIH MINISTARA: / Prošli su otišli zbog vila, pašnjaka i nekretnina, a evo što sve posjeduje nova ekipa

Image
Foto: Pixsell

Od šestero novih ministara, četvero ih ima imovinske kartice, dok će Grlić Radman i Malenica morati podastrijeti te informacije čim preuzmu nove funkcije

18.7.2019.
10:33
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković odabrao je šestero novih ministara, čime je dovršio rekonstrukciju Vlade koja je započela ostavkom ministra uprave Lovre Kuščevića. Polako se u javnosti pojavljuju podaci o ovim, relativno nepoznatim ministrima. Tako HRT donosi pregled njihovih imovinskih kartica i kratak životopis, s informacijama važnima za resore koje će preuzeti. Zanimljivo je kako u dijelu koji se tiče imovinskih kartica, postoje i dva potpuna "anonimusa". Naime, oni nisu dužnosnici niti rukovodeći državni službenici, koji su prema zakonu dužni podastrijeti te informacije Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Iz imovinskih kartica se može iščitati kako samo dvoje ministara ima nekretnine u suvlasništvu, četvero ih otplaćuje kredite, dvoje ih posjeduje dionice i udjele u fondovima, a samo jedna ima više od jedne nekretnine u svom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Bedeković (Ministarstvo demografije, mladih, obitelji i socijalne politike)

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Bedeković.

Vesna Bedeković diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a titulu doktorice znanosti stekla je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Sabor dolazi s mjesta dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i matematici iz Virovitice. U njezinoj imovinskoj kartici stoje neto primanja od 18.930,44 kune. Opterećena je s dva kredita, čije su mjesečne rate 4652,22 i 643,51 kuna. Suvlasnica je kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u Aršanju te još nekoliko nekretnina.

Josip Aladrović (Ministarstvo rada i mirovinskog sustava)

Image
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL

Josip Aladrović.

Josip Aladrović je diplomirani ekonomist, koji je od 11. svibnja 2017. na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u koje je došao iz Croatia osiguranja d.d. gdje je bio pomoćnik direktora te regionalni direktor. U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna neto primanja od 14.300 kuna te kredit s mjesečnom ratom od 5668,00 kuna. Vlasnik je stana od 50 kvadrata u Zagrebu te OPG-a i 4500 kuna fonda Erste asset management. Ima štednju od 10.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ONI ĆE U PETAK SJESTI U MINISTARSKE FOTELJE: /

Što o novim članovima Plenkovićeve Vlade kažu njihovi životopisi?

Image
ONI ĆE U PETAK SJESTI U MINISTARSKE FOTELJE: /

Što o novim članovima Plenkovićeve Vlade kažu njihovi životopisi?

Mario Banožić (Ministarstvo državne imovine)

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Mario Banožić

Mario Banožić je doktor znanosti, a na mjesto ministra dolazi kao predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga je radio kao pročelnik Upravnog odjela u Vinkovcima. U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna primanja od 15.500 kuna te ukupno 20.000 kuna od "edukacijske djelatnosti". Poput svoje kolegice Bedeković, otplaćuje dva kredita s mjesečnim ratama od 960 kuna i 1920 eura. Posjeduje stan od 82 kvadrata u Vinkovcima, a, poput Aladrovića, ima štednju od 7000 eura.

Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede)

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Marija Vučković

Marija Vučković diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a prije dolaska na mjesto državne tajnice radila je od veljače do studenoga 2016. u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od veljače do studenoga 2016. Bila je i zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana. U njezinoj imovinskoj kartici stoji da mjesečno prima 17.150,40 kuna. I ona otplaćuje dva kredita s ratama od 4000 i 2585 kuna. Posjeduje stan od 69 kvadrata u Pločama te dionice Atlantske plovidbe, Luke Ploče i Hrvatskog telekoma. Suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu i ima 4000 kuna ušteđevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordan Grlić Radman (Ministarstvo vanjskih poslova)

Image
Foto: HRT

Gordan Grlić Radman trenutačno je veleposlanik u Njemačkoj. Diplomatsku karijeru počeo je u devedesetima u hrvatskim veleposlanstvima u Bugarskoj i Mađarskoj, gdje je bio i veleposlanik. U Bernu je završio dvogodišnju menadžersku školu, a 2007. je doktorirao na Fakultetu političkih znanosti. Suosnivač je nevladine udruge Croatian Swiss Business Consult. U veljači je dobio počasnu Globalnu nagradu za javnu diplomaciju (Global Public Diplomacy Award). Nagradu su dodijelili Diplomatski savjet (Diplomatic Council) i magazin Diplomat. Podaci o njegovoj imovinskoj kartici nisu dostupni.

Ivan Malenica (Ministarstvo uprave)

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ivan Malenica

Iako se za Ivana Malenicu najdulje zna da će preuzeti ministarsku fotelju, o njemu se ne zna ništa više osim toga da je bio dekan Veleučilišta u Šibeniku. Detalji njegove imovinske kartice su, također, nepoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo