IMAMO SNIMKU! / ZET-ov autobus prokišnjavao uslijed nenadanog nevremena u Zagrebu, stručnjak tvrdi: 'To se nije smjelo dogoditi'

Image

Upit o ovom nemilom događaju poslali smo ZET-u iz kojeg su nam odgovorili da je nadležna služba jučer u jutarnjim satima reagirala po dojavi vozača linije 215 i vozilo je odmah upućeno u garažu na popravak

13.7.2023.
19:17
VOYO logo

Jedna od velikih boljki Zagreba definitivno je javni prijevoz, a iako je u posljednje vrijeme nabavljeno nešto novih tramvaja i autobusa, na brojnim linijama i dalje voze zastarjela vozila.

Jedan takav primjer je i autobus koji je jučer u jutarnjim satima vozio na liniji 215. Redakcija portala Net.hr u posjedu je snimke gdje se vidi kako je uslijed jakog pljuska i nevremena autobus počeo prokišnjavati, a voda se slijevala po kokpitu i volanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO

Upit o ovom nemilom događaju poslali smo ZET-u iz kojeg su nam odgovorili da je nadležna služba jučer u jutarnjim satima reagirala po dojavi vozača linije 215 i vozilo je odmah upućeno u garažu na popravak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrđeno je kako je do propuštanja vode došlo u prednjem dijelu vozila, kod vozačkog stakla te je nedostatak promptno i otklonjen", kazali su nam iz ZET-a.

Image
IZ DRUGOG KUTA /

Imamo nove snimke buktinje: Pogledajte kako je gorio ZET-ov autobus i što je ostalo od njega

Image
IZ DRUGOG KUTA /

Imamo nove snimke buktinje: Pogledajte kako je gorio ZET-ov autobus i što je ostalo od njega

'To nije smjelo dogoditi'

Prometni stručnjak Željko Marušić u razgovoru za Net.hr kaže da ovo ukazuje na nekvalitetu i neodgovornost u održavanju autobusa, pa se treba zapitati u kakvom su stanju vitalni sklopovi i sustavi autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo može dovesti do nekakvog neplaniranog zastoja, a dugoročno i u težem slučaju može oštetiti upravljački mehanizam, elektroniku te dovesti do rizika za vožnju.

"Vlaga djeluje na elektroničke sklopove, električne sklopove i na mehaničke", pojašnjava. "Može doći do otkaza da autobus stane, a mogu nastati oštećenje i kvar što u konačnici košta pri popravku", kaže nam Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se nije smjelo dogoditi. Kada se pere autobus, to simulira kišu i to se tada vidi. Ovdje je zakazalo održavanje i to nije problem vidjeti", pojasnio nam je prometni stručnjak Željko Marušić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo