stručni komentatori rtl-a / 'Imamo jednu kompletno novu generaciju, no veliki plus je što na leđima ne nose velik teret'

"Treba ih pustiti utakmicu po utakmicu, srećom imamo tu lakšu grupu da se malo uhodamo, pa da u drugom krugu pokažemo što možemo", smatraju Džomba i Šprem

14.1.2016.
22:31
VOYO logo

Hrvatska sutra u 16 sati otvara Europsko prvenstvo u Poljskoj utakmicom protiv Bjelorusije, a gosti RTL Direkta bili su naši Mirza Džomba i Goran Šprem, nekadašnja legendarna krila rukometne reprezentacije, koji će sljedeća dva tjedna biti stručni sukomentatori RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelorusija bi trebala biti lak zadatak, a onda u nedjelju slijedi Norveška pa Island?

"Ovo je novi početak hrvatskog rukometa, novo vodstvo, jedna kombinacija iskusnih igrača i sedam, osam igrača kojima je ovo prvo ili drugo natjecanje za reprezentaciju. Prognozu je sada teško dati, treba ih pustiti utakmicu po utakmicu, srećom imamo tu lakšu grupu da se malo uhodamo, pa da u drugom krugu pokažemo što možemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Metličić je rekao da bi volio da su igrači malo više 'mangupi'. Što to točno znači?

"Pa čujte, rukomet je muški sport i Pero je navikao i voli da to bude malo agresivnije, da jednostavno izađu iz tog grča. Svi bismo voljeli da ta utakmica prođe lagano, da se odvoje na početku i da opušteno odigraju ostatak susreta." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli ste da ima puno mladih igrača. Na koga od njih da obratimo posebnu pažnju, tko je buduća zvijezda? 

"Pa ne bih nikoga izdvajao, ovo je jedna kompletno nova generacija koja se ima priliku dokazati uz neke starosjedioce, Duvnjaka, Štrleka, Kopljara. No, oni ne nose nikakav veliki teret, što je prvi put u jako dugo vremena, a od nas imaju samo potporu, i to je odlična stvar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vas dvojica ste osvajači i olimpijskog svjetskog zlata. U kolekciji fali baš ova, europska medalja. Kako doći do te medalje? 

"Da barem znamo, osvojili bi sve. Činjenica je da je u rukometu Europsko prvenstvo najteže, sigurno imamo individualnu kvalitetu, igrači su nam u vrhunskim europskim klubovima, to samo treba grupirati u jednu cjelinu i nadam se da će stručni stožer uspjeti u tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema ne bi trebalo biti - doznajem da ste dugo surađivali tako što ste pet godina bili cimeri? Što gledatelji od vas mogu očekivati kao od sukomentatora? 

"Pa da, ja i Mirza se dobro znamo, ono što mi želimo jest dočarati gledateljima ono što oni ne vide, nekakve emocije, ono što se iz našeg osobnog iskustva događa u svlačionici prije i poslije utakmice, no želimo i uživati ovih 15 dana, veseliti se uz Hrvatsku i nadajmo se, gledati je i zadnjeg dana prvenstva."

Utakmica protiv Bjelorusije počinje sutra u 16 sati, a izravan prijenos možete pratiti na RTL Televiziji i našem portalu Vijesti.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo